11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/rlat).
Všetky bravčové kotlety, fašírky a rezne na svete sa môžu skryť pred mojimi rolkami. Robím ich takmer každú nedeľu a na každú rodinnú oslavu a nikdy nikoho neomrzia. Jemné mäso a plnka plná chuti je mojím jedinečným pokrmom. Používam dva syry.
Rolky so špenátom a syrom sú vysnívaným obedom na nedeľu alebo väčšie rodinné stretnutie. Sú jednoduché na prípravu, bohato naplnené plnkou a zvládnete ich pripraviť za menej ako hodinu. Stačí rozbiť mäso, pridať špenát s ricottou a fetou, osmažiť a dusiť. Na toto jedlo by bol hrdý aj ten najlepší šéfkuchár. Prvýkrát som ich podávala na meniny môjho otca. Ako som roládu pripravila? Tu je recept na chutnú večeru.
Žiadne bravčové stehno ani fašírky. Tieto špenátové rolky sú najlepšie
Ingrediencie:
- 1,5 kg bravčového karé,
- 700 g čerstvého špenátu,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- cca. 150 g syra feta
- 200 g syra ricotta,
- cca. 400 ml 30% smotany
- veľká lyžica horčice
- soľ, korenie, štipka muškátového orieška,
- múka (moja bola bezlepková, ale hodí sa aj pšeničná),
- niekoľko naberačiek vývaru alebo bujónu,
- tuk na smaženie.
Rolky z bravčového karé so špenátom a syrom – ako ich pripraviť:
- Na začiatku som sa venovala plnke. Na panvici som na troche masla orestovala nakrájanú cibuľu. Potom som pridala špenát a keď zmenšil svoj objem, pridala som prelisovaný cesnak. Syr feta som rozdrvila a pridala k špenátu spolu s ricottou. Keď sa všetko roztopilo, pridala som lyžicu horčice a trochu korenia. Dusila som to 5 minút. Potom som plnku preložila do misky a schladila v chladničke.
- Karé som rozdelila na platky a naklepala som ich na tenko. Samozrejme, použila som potravinársku fóliu, aby sa mäso neprilepilo na dosku a aby ho tĺčik neprepichol. Každý plátok mäsa som zľahka posypala trochou soli a korenia.
- Keď špenátovo-syrová plnka vychladla a trochu stuhla, začala som zabaľovať rolky. Do stredu každého plátku bravčového karé som dala časť plnky a zabalila som ho ako palacinky – najprv po stranách do stredu a potom som ho pevne zavinula zdola nahor.
- Každú rolku som dôkladne obalila v múke a vložila na panvicu s dobre rozpáleným tukom. Tuku bolo veľmi málo. Rolky som chvíľu smažila z každej strany, a keď boli opečené, preložila som ich do liatinového hrnca.
- Do hrnca s rolkami som pridala trochu vývaru, ktorý sa varil na vedľajšom horáku, priliala som sladkú smotanu zmiešanú s trochou múky a pridala som zvyšok plnky, ktorá mi zostala. Hrniec som niekoľkokrát zatriasla a prikryla pokrievkou.
- Rolky som dusila pol hodiny na minimálnom ohni. Podávala som ich so zemiakovým pyré a šalátom z čínskej kapusty s trochou olivového oleja a citrónovej šťavy. Všetci boli nadšení chuťou a predovšetkým plnkou, ktorá bola jemne krémová a pikantná zároveň.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Môj starý otec jedol len takéto pirohy. Pochádzal z pohraničia a pridával túto prísadu
Na zelenú fazuľku na kyslo zabudnete. Zalejeme a podávame na večeru, rodina vylíže každý tanier
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.