11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina).
Aký je najlepší koláč? Samozrejme, cheesecdake. Tento koláč miluje celý svet a existuje množstvo receptov na tvarohový koláč a jeho rôzne variácie. Dnes vám však predstavíme recept na tvarohový koláč pre lenivých. Je jednoduchý, krémový a taký chutný, že po ňom nezostane ani omrvinka.
Recept na tvarohový koláč nesmie chýbať v žiadnej knihe receptov – bez výnimky. Tento koláč je taký kultový, že si len ťažko vieme predstaviť rodinné stretnutie alebo oslavu bez dezertu z tvarohu. Existuje nespočetné množstvo receptov na tvarohový koláč, ale dnes vám prezradíme ten najjednoduchší. Je sladký, krémový a vlhký a čo je dôležité, neexistuje možnosť, že by sa nevydaril alebo praskol. Ak s domácim pečením ešte len začínate, tento recept bude ideálny. Budete skákať od šťastia – taký bude chutný.
Najjednoduchší recept na tvarohový koláč na sušienkach. Zakaždým sa podarí
Ingrediencie:
- 1 kg polotučného tvarohu, môže byť z vedierka,
- 3 balíčky smotanového pudingu v prášku (bez cukru),
- 1 šálka cukru,
- 1 PL vanilkového cukru,
- 5 veľkých vajec,
- 1 šálka mlieka alebo rastlinného nápoja,
- 200 g masla (malo by byť roztopené),
- na dno: piškóty alebo maslové sušienky.
Jednoduchý tvarohový koláč na víkendy a oslavy – ako ho pripraviť:
- Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Maslo by malo byť rozpustené, ale nie horúce. Oddeľte bielka od žĺtkov.
- Tvaroh pomeľte v mlynčeku na mäso – použite jemné sitko. Ak používate tvaroh z vedra, tento krok vynechajte. Potom dajte tvaroh do misy, pridajte žĺtky, oba cukry a pudingové prášky. Začnite miešať a postupne pridávajte mlieko. Keď sa ingrediencie spoja, prilejte maslo tenkým pramienkom.
- Bielka vyšľaháme na tuhý sneh so štipkou soli. Potom ich pridajte do tvarohovej zmesi a veľmi jemne premiešajte stierkou, pričom dávajte pozor, aby ste nepoškodili štruktúru peny.
- Plech na pečenie vyložte piškótami alebo sušienkami a opatrne na ne nalejte tvarohovú zmes. Najlepšie je to robiť postupne pomocou lyžice.
- Rúru predhrejte na 170 stupňov. Tvarohový koláč na piškótach pečte jednu hodinu a nechajte ho piecť v zatvorenej a potom mierne pootvorenej rúre.
Tip: Do tohto tvarohového koláča môžete pridať pomerne kontroverznú prísadu – sultánky. Ak nemáte radi hrozienka, dobrou voľbou je aj kandizované ovocie, ovocie zo sirupu alebo rozdrvená mliečna či biela čokoláda.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čím nahradiť sladkosti? Nie jablkom a nie sušeným ovocím. Chuť prejde a váha klesne
Tento koláč pripravíte z obľúbeného perlivého nápoja. Vaši hostia budú ohromení
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.