Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Recept na cesto na pizzu. Robím ho bleskovo a talianska pochúťka mizne zo stola ešte rýchlejšie

11.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/samu3lchav3z0). Recept na pizzové cesto nemusí byť dlhý a zložitý. Ak snívate o rýchlej domácej večeri priamo z talianskeho juhu, stačí vám pár ingrediencií....

11.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/samu3lchav3z0).

Recept na pizzové cesto nemusí byť dlhý a zložitý. Ak snívate o rýchlej domácej večeri priamo z talianskeho juhu, stačí vám pár ingrediencií. Pripravte si to najlepšie cesto na pizzu a prekvapte svojich blízkych jeho jedinečnou chuťou.

Foto: Pixabay/samu3lchav3z0

Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemal rád pizzu. Najväčšou výhodou tohto talianskeho jedla je fakt, že ho môžeme jesť s obľúbenými prílohami, takže si každý nájde to svoje. Tajomstvo však nespočíva v syre, šunke či zelenine, ale v ceste.

Nekvalitný základ dokáže pokaziť aj tú najlepšie zostavenú škálu chutí, preto by sme sa na túto časť mali zamerať najviac. Tradičný taliansky proces prípravy cesta je pomerne dlhý, čo môže niekoho odradiť. Našťastie máme niekoľko jednoduchých spôsobov, ako urobiť pizzu rovnako chutnou.

Cesto na pizzu: prísady. Takto pripravíte chutné talianske jedlo

Na prípravu domácej pizze potrebujeme niekoľko surovín. Budú to:

  • 30 gramov čerstvého droždia,
  • 1,5 šálky pšeničnej múky nízkej kvality,
  • 3/4 šálky vlažného mlieka,
  • dve polievkové lyžice olivového oleja,
  • lyžička soli,
  • lyžička cukru,
  • štipka sušeného oregana,
  • obľúbené prísady (napríklad paradajková omáčka, syr, mozzarella, šunka a vybraná zelenina).

Recept na cesto na pizzu:

  1. Najprv si do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, oregano a suroviny zmiešame.
  2. Mlieko mierne zohrejte v hrnci, kým nie je teplé, ale nie horúce. Rozdrobte do neho droždie a intenzívne miešajte, kým sa nerozpustí.
  3. Obsah hrnca vylejeme do misky so suchými surovinami. Všetko premiešajte rukami a z času na čas pridajte trochu olivového oleja.
  4. Ak je cesto už hladké a elastické, položte ho na dosku posypanú múkou. Potom ho rozvaľkajte na tenký koláč. Hrúbka základne závisí len od vašich preferencií, ale pamätajte, že pizza v rúre ešte viac narastie. Okraje nechajte trochu hrubšie.
  5. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a pridáme obľúbené ingrediencie. Potom pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 7-10 minút.

Základ na pizzu bez droždia. Tento recept zvládnu aj deti

Ak máte zrazu chuť na pizzu, no nemáte možnosť kúpiť si jednu a chcete použiť to, čo už máte doma, tento recept bude fungovať dokonale. Nie je v ňom žiadne droždie ani mlieko, len pár základných surovín. Stojí za to pripomenúť, že pizza nebude taká nadýchaný ako v prípade predchádzajúceho receptu, takže je to možnosť rýchlej večere pre fanúšikov tenkého základu.

Na varenie budete potrebovať:

  • 400 gramov pšeničnej múky,
  • 250 mililitrov vlažnej vody,
  • pol lyžičky cukru,
  • 10 gramov soli.
Foto: Pixabay/felix_w

Recept na cesto na pizzu bez droždia:

  1. Do plastovej alebo sklenenej misky nasypte 150 gramov múky, cukru a 100 mililitrov vody. Suroviny najskôr zmiešame lyžicou a potom rukami vymiesime cesto.
  2. Keď je cesto hladké a elastické, preneste ho do čistej misy. Je dôležité, aby v nej neboli zvyšky jedla ani iné prísady. Cesto posypeme múkou a odložíme na teplé miesto na 24 hodín.
  3. Po 24 hodinách cesto zdvojnásobí svoj objem. Pridáme zvyšok múky, vodu a nakoniec soľ. Soľ sa môže rozpustiť vo vode skôr, aby lepšie absorbovala zvyšok.
  4. Cesto bude veľké, takže z neho spravíte tri stredné pizze. Rozdeľte ich na tri časti a prstami do nich votrite olivový olej. Počkajte asi 10 minút, kým cesto opäť nevykysne.
  5. Rúru nastavte na najvyššiu možnú teplotu bez konvekcie. Časť cesta jemne rozvaľkajte na tenko, pridajte obľúbené ingrediencie a vložte do rúry asi na 10 minút. Ak chcete, aby bol spodok veľmi chrumkavý, po uplynutí tejto doby ho vyberte z rúry, chvíľu počkajte a vložte späť na dve minúty.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na august neexistuje lepšia večera. Stará mama hovorievala: naješ sa vnúčik, za chvíľu dostanem slivky

Babička robí na zimu najlepšie lečo. Nezostane ani kvapka omáčky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Večer zmiešajte 2 prísady a ráno si dajte najzdravšie raňajky na svete

10.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Prado Perucha). Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Ráno nám však zvyčajne chýba čas na prípravu dostatočne zdravej a…

Vitamíny uzavreté v pohári. Príprava je jednoduchá a rýchla

09.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Dary prírody, ktoré boli v lete dostupné v čerstvej forme, sa oplatí zavárať do pohárov vo forme zaváranín,…

Pri pečení piškóty už nestresujem. Pridám dve polievkové lyžice tejto tekutiny a viem, že neklesne

9.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeniya Sheydt). Piškóta je recept, ktorý by mal byť v každej knihe receptov. Bohužiaľ, môže byť rozmarná a niekedy…

Jablkový koláč z 10 polievkových lyžíc. Bez mixéra, za pár chvíľ. Vždy to dopadne chutne

09.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). S vôňou škorice a pečených jabĺk. Keď naplní dom svojou arómou, zláka do kuchyne aj tých najnáročnejších jedákov.…

Prezreté banány nemusia skončiť v koši. Urobila som z nich dezert. Bol taký chutný, že všetci chceli recept

9.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Alexas_Fotos). Ak sa vám v kuchyni povaľujú veľmi zrelé banány a vy neviete, čo s nimi, nevyhadzujte ich! Namiesto…

Auto Trendy

Peugeot 2025: Všetky nové pripravované modely

10.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nadchádzajúci rok sľubuje množstvo elektrických inovácií s novými modelmi E-3008 a E-5008 Long Range.

Zabráňte zimným problémom: Zistite, ktorá kvapalina je pre vaše auto nevyhnutná!

10.11.2024 Redakcia Auto trendy - Prevádzkové kvapaliny v automobile sú kľúčom k pohodlnej a bezproblémovej jazde, ak správne prispôsobíte podmienky a štýl používania vozidla. Zvlášť pred zimou musíme venovať vozidlu…

Všetky nové vozidlá, ktoré bude Cupra predávať v roku 2025

10.11.2024 Redakcia Auto trendy - V nasledujúcich mesiacoch sa dočkáme dôležitých noviniek od španielskej značky. Prezradíme vám všetky nové vozidlá, ktoré bude Cupra predávať v roku 2025 a ktoré sa…

Čo urobiť, keď kvapalina do ostrekovačov zamrzne?

10.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mrazivé zimné rána môžu nepripravených vodičov nemilo zaskočiť, a to najmä ak podcenili včasnú výmenu kvapaliny v ostrekovači. Pozrime sa, ako postupovať, keď táto kvapalina…

Záhadné triky, ako zmeniť vaše auto na stroj času... bez toho, aby ste sa zapotili

9.11.2024 Redakcia Auto trendy - Udržiavanie vášho auta v perfektnom stave nemusí byť zložité alebo časovo náročné. Existuje mnoho jednoduchých spôsobov, ako zabezpečiť, aby vaše vozidlo zostalo v top forme.…

Batérie by „zničili“ to najlepšie z Jimny. Hovorí šéf Suzuki

9.11.2024 Redakcia Auto trendy - Suzuki Jimny je v anglicky hovoriacom svete známy ako „fanúšikovský obľúbenec“, skutočný idol más. Jeho súčasná generácia sa od svojho uvedenia na trh stala najžiadanejšou.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov