13.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alex Bogatyrev).
Rezne z mletého mäsa sú rovnako klasické ako bravčové rezne. Recept na ne pozná asi každý a je len málo ľudí, ktorí nepoznajú ich chuť. Aj takúto tradičnú večeru však možno mierne obmeniť niekoľkými prísadami. Tentoraz som pridala dva druhy zeleniny, ktoré nielenže zvýraznili chuť, ale zároveň dodali mäsu šťavnatosť.
Niekedy sa aj z najjednoduchšieho jedla môže stať kulinárske umelecké dielo, stačí len trochu kreativity a ochoty experimentovať v kuchyni. Keď sa každodenné jedlá začnú stávať rutinou, oplatí sa hľadať inšpiráciu, ktorá im dodá novú sviežu chuť. Takto nielen prekvapíte svoju domácnosť, ale aj sami objavíte nové a zaujímavé chuťové kombinácie. S týmto receptom môžete zmeniť klasické jedlo pridaním zeleniny, aby bolo ľahké a svieže.
Tento recept na rezne z mletého mäsa s cuketou a paprikou vyvoláva u nás doma neuveriteľný rozruch. Je to trochu iná verzia tradičných rezňov, ktorá prekvapí svojou jedinečnou chuťou. Vďaka pridaniu cukety a papriky sú rezne jemnejšie a aromatickejšie. Podľa tohto receptu pripravíte pokrm, ktorý sa ľahko stane obľúbeným jedlom pre celú vašu rodinu a možno dokonca nahradí klasické rezne z mletého mäsa na stole.
Recept na rezne z mletého mäsa s cuketou a paprikou
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa,
- stredne veľká cuketa,
- červená paprika,
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- vajce,
- 1/2 šálky strúhanky na mäsovú zmes,
- strúhanka,
- lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
- soľ a korenie podľa chuti,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Cuketu nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami, osoľte a nechajte niekoľko minút odležať, aby pustila šťavu. Potom prebytočnú vodu dobre sceďte.
- Papriku nakrájajte nadrobno, cibuľu nadrobno a cesnak prelisujte. Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso, odkvapkanú cuketu, papriky, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku a petržlenovú vňať. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Dobre premiešajte, kým zmes nie je homogénna a prísady sa nespoja. Z pripravenej zmesi vytvarujte rezne, obaľte ich v strúhanke a opečte na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a v strede dobre prepečené. Podávajte teplé ako hlavné jedlo večere. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Letné mleté fašírky miluje celá rodina. Sú šťavnaté, pretože sa spolieham na tri prísady
Nevyhadzujte včerajšie zemiaky. Za pár minút z nich pripravíte jednu z najlepších večerí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.