13.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo).
Klasika v kuchyni si vždy stojí za svojím. Ak chcete vykúzliť chutný koláč, ktorý vyzerá veľkolepo, ale nemáte veľa času, zostaňte s nami. Môžete ho pripraviť doslova za pár minút! Pridajte kakao a získate mramorový efekt.
Aj keď nie ste najlepší kuchár, tento koláč bude hitom. Stačí siahnuť po niekoľkých klasických surovinách a pridať kakao. Lahodný koláčik bude hotový za menej ako hodinu. Prekvapíte svoju rodinu a dokážete, že nemusíte byť profík, aby ste pripravili chutné dezerty.
Kakao je zdravým doplnkom pečiva. Vyberte si to najzdravšie
Kakao sa veľmi často používa v cukrárstve. Nielenže dodáva farbu a chuť, ale je aj veľmi prospešné pre naše zdravie. Poskytuje mnoho antioxidačných látok, vitamíny B, E, A a minerálne látky vrátane horčíka a železa. Surové kakao patrí k najzdravším druhom. Jeho bôby sa nepražia ani nezohrievajú. Sú len fermentované a sušené, takže si zachovávajú viac výživových hodnôt.
Recept na expresnú mramorovú bábovku. Pripravíte ju doslova za pár minút
Táto bábovka je ideálna na akúkoľvek príležitosť a dá sa pripraviť za okamih. Na ozdobenie ju môžete ozdobiť polevou s príchuťou čokolády alebo karamelu alebo klasicky posypať práškovým cukrom. Zdrojom inšpirácie bol recept, ktorý nahral „schnell rezept“ na YouTube.
Ingrediencie:
- 4 vajcia,
- 130 g cukru,
- 10 g vanilkového cukru,
- štipka soli,
- 100 ml slnečnicového oleja,
- 180 ml mlieka,
- 300 g múky,
- 15 g prášku do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- 70-80 ml mlieka.
Príprava krok za krokom:
Pripravte si väčšiu misu, rozbite do nej celé vajcia, pridajte vanilkový a obyčajný cukor, štipku soli a spojte do hladkej hmoty. Do zmesi pridajte slnečnicový olej a premiešajte, potom mlieko a pokračujte v miešaní. Do tej istej misy preosejeme múku a nasypeme prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte metličkou, aby nevznikli hrudky.
Kakao vysypte do samostatnej misky a prilejte 80 mililitrov mlieka. Zmes miešajte, kým sa nerozpustí. V ďalšom kroku nalejte časť cesta z prvej misy. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Plech na pečenie vymastite rastlinným olejom. Do stredu postupne nalejte cesto, začnite štyrmi lyžicami hnedého cesta a skončite štyrmi lyžicami bieleho cesta. Postupujte striedavo.
Po vyliatí cesta z oboch misiek urobte pomocou paličky mramorové vzory podľa potreby. Plech vložte do rúry na minimálne 45 minút. Ak po tomto čase skontrolujete tyčinkou, že je v strede ešte stále mokrá, môžete piecť ešte niekoľko minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jednoduchý recept na tvarohový koláč na sušienkach. Bude vlhký, sladký a nikdy nespadne
Tento koláč pripravíte z obľúbeného perlivého nápoja. Vaši hostia budú ohromení
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.