15.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Peredniankina).
Zemiakové vafle sú rýchlym a chutným nápadom na večeru, ktorá svojou vydarenou chuťou poteší aj tie najnáročnejšie a najvyberavejšie chuťové bunky. Sú pripravené za pár okamihov a predstavujú zaujímavú variáciu dvoch obľúbených jedál, a to zemiakových placiek a vaflí.
Vafle sa najčastejšie spájajú so sladkým občerstvením so šľahačkou, ovocím a polevou. Obzvlášť obľúbené sú na pobreží, kde si ich môžete kúpiť takmer v každom stánku. Ukazuje sa však, že rovnako dobre chutia aj naslano, napríklad s pridaním zeleniny alebo syra a šunky. Zaujímavou možnosťou je aj zemiaková verzia. Ako ju pripraviť?
Dajú sa vo vaflovači piecť zemiakové placky? Určite by ste to mali vyskúšať
Zemiakové placky sú večera, ktorá sa často vyskytuje na našich stoloch. V závislosti od vašich preferencií sa podávajú sólo, so smotanou alebo dipom. Bohužiaľ, keďže sa musia smažiť, bývajú mastné a veľmi kalorické. Existuje však spôsob, ako sa tomuto kroku vyhnúť. Tajomstvo sa skrýva vo vaflovači. Nech to znie akokoľvek nezvyčajne, vafle vo vaflovači chutia skvele a ich príprava je rýchla a jednoduchá. Ak ho teda máte, musíte tento recept vyskúšať. Čo potrebujete?
- 0,5 kg zemiakov,
- 1/2 šálky zemiakového škrobu,
- 1/2 šálky pšeničnej múky,
- 2 stredne veľké vajcia,
- 1/4 šálky oleja,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ, korenie, voliteľné obľúbené koreniny,
- nepovinné: obľúbený syr, najlepšie s výraznou chuťou, napríklad parmezán.
S čím pripraviť slané vafle? Vyskúšajte zemiakovú verziu
Príprava zemiakových vaflí je naozaj jednoduchá. Začnite ošúpaním a následným umytím zemiakov. Potom ich nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami. Čo robiť ďalej?
- Cesnak ošúpeme a prelisujeme v lise alebo ho nasekáme nadrobno a rozdrvíme. Voliteľne: nastrúhajte syr.
- Do zemiakovej zmesi pridajte obe múku, škrob, vajcia, olej a cesnak (a syr). Dôkladne premiešajte, aby ste sa vyhli hrudkám.
- Podľa potreby dochuťte.
- Rozohrejte vaflovač, vymažte ho olejom, potom nalejte a rozotrite „cesto“ na vaflové platne. Zatvorte a pečte, kým nezhnednú.
- Podávajte horúce. Dobre sa hodia buď samostatne, s prílohami (napr. vyprážaným vajíčkom a slaninou), alebo ako občerstvenie k večeri. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bez passaty. Ak chcete paradajkovú polievku, použite čerstvé paradajky. Recept je veľmi jednoduchý
Kapustová polievka je jedna z najlepších polievok. Ja ju vylepšujem trochou ľahkej tekutiny
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.