16.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik).
Táto polievka kraľuje rodinným oslavám, ale hodí sa aj na každodennú večeru. Je výdatná, chutná a pochutná si na nej každý, pričom kľúčovou je mäsová vložka. Z akého mäsa je najlepšia gulášová polievka? Recept je jednoduchý, ale vyžaduje si trpezlivosť.
Máte dosť paradajkovej polievky? Ak vás nudia tradičné polievky, vyskúšajte niečo originálnejšie. Táto polievka bude chutiť všetkým a je taká chutná, že si vaša rodina bude pýtať ďalšie. Ako pripraviť gulášovú polievku? Recept nie je zložitý, ale jeho príprave budete musieť venovať trochu času.
Odkiaľ pochádza gulášová polievka? Je to maďarské národné jedlo, ktoré sa kedysi podávalo pastierom
Je to maďarské národné jedlo, ktoré sa stalo stálicou na jedálnom lístku Slovákov. Tradičnú gulášovú polievku kedysi pripravovali pastieri pod holým nebom. Varila sa v kotlíku na ohni a jej základnými surovinami boli masť, mäso, paprika a cibuľa. Dnes nájdete množstvo receptov na toto jedlo a vďaka mäsovej náplni sa môžete nasýtiť na celé hodiny. Ako si pripraviť chutný guláš?
Najlepšia gulášová polievka. Recept je jednoduchý a jedlo sa vám roztopí v ústach
Na prípravu gulášovej polievky potrebujete:
- 500 g hovädzieho mäsa,
- 2 cibule,
- cesnak,
- 2 červené papriky
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku,
- čajová lyžička rasce, sladká a pálivá paprika,
- polievková lyžica múky,
- jeden liter vývaru,
- soľ a korenie.
Na rozohriatej panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte na kocky nakrájané hovädzie mäso a smažte, kým mäso nezhnedne. V miske zmiešajte korenie, múku a paradajkový pretlak, potom pridajte k mäsu a premiešajte. Všetko preložte do hrnca, zalejte vývarom a pridajte nakrájanú papriku. Keď polievka zovrie, znížte teplotu a varte ju približne 1,5 až 2 hodiny. Dochuťte soľou a korením.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ľahko si pripravíte jemný guláš. Celý hrniec je plný cenných vitamínov
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.