16.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Aj tie najznámejšie chute sa časom môžu nudiť a na ich miesto musia prísť nové lahôdky. V mojom prípade namiesto bravčových rezňov a faširok je práve toto kuracie mäso, ktoré je vďaka prísadám absolútne geniálne. Kečup je povinná ingrediencia a neviem si predstaviť, že by tam nebol.
Bravčové rezne a fašírky sú klasika nad klasiku a nemali by ste ich vynechať z domáceho jedálnička. Oba druhy mäsa pripravujeme veľmi radi a podávame ich denne alebo pri väčšej príležitosti. Ale bohužiaľ, aj ony môžu časom omrzieť, a to sa ukazuje ako veľká rana pre naše srdce. Platí to najmä vtedy, ak máme radi mäso a nevieme, čím by sme ho mohli nahradiť. Našťastie nemusíme hľadať náhrady, stačí, ak sa poobzeráme po iných, rovnako chutných receptoch.
V takýchto situáciách prichádza na pomoc kurča pripravené v neobvyklom štýle. V mojej domácnosti si našlo svoje miesto a musím ho pripravovať aspoň raz týždenne. Okrem štandardného chrumkavého obalu v sebe skrýva aj nám dobre známu chuť. Kúsky kuracieho mäsa sú totiž potreté štedrým množstvom kečupu, ktorý cítiť pri každom súste. Ak chcete mäsu dodať ešte viac chuti, kečup môžete zmiešať s lyžičkou horčice.
Recept na kuracie rezne v nezvyčajnom štýle
Ingrediencie
- 4 kuracie filé,
- 4 PL kečupu,
- vajce,
- 1 šálka strúhanky,
- 1/2 šálky pšeničnej múky,
- soľ a korenie podľa chuti,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- čajová lyžička granulovaného cesnaku,
- olej na smaženie.
Spôsob prípravy
- Kuracie filé opláchnite, osušte a jemne ho naklepte tĺčikom tak, aby boli všetky kúsky rovnako hrubé.
- Mäso ochutíme zo všetkých strán soľou, korením, sladkou paprikou a granulovaným cesnakom. Každé filé dôkladne potrite kečupom z oboch strán.
- V jednej miske rozšľaháme vajce, v druhej pripravíme múku a v tretej strúhanku. Rezne najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej a kuracie mäso opečte na strednom ohni, kým nie je z oboch strán zlatisté a chrumkavé. Podávajte horúce s obľúbenými prílohami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na zimu nerobím len uhorky a cukety. Mäso dávam do pohárov a otváram ich na konci roka
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.