17.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Vo vašom jedálničku je veľmi málo zeleniny a už máte plné zuby všetkých štandardných jedál? Máme pre vás jednoduchý spôsob! Stačí skombinovať bešamelovú omáčku s karfiolom a všetko spolu zapiecť. Znie to divne? Upokojte sa. Som si istá, že tento recept si nájde miesto vo vašej kuchyni na veľmi dlhý čas.
Karfiol je zelenina, z ktorej vie málokto vykúzliť niečo jedinečné a nezvyčajné. U nás doma sa najčastejšie podáva vypražaný v strúhanke. K týmto chutiam sa však už nechcem vracať. Možnosť karfiolového nákypu s bešamelovou omáčkou ma rozhodne oslovila. Robím ho pomerne často, pretože je rýchly, jednoduchý a predovšetkým naozaj chutný.
Karfiol v bešamelovej omáčke. Vynikajúce!
Karfiol je pre mnohých z nás dosť nevýrazná a mdlá zelenina. Existuje však spôsob, ako ho zaradiť do svojho jedálnička, a to nielen vo forme vypražaného v cestičku. Stačí ho zapiecť pod bešamelovou omačkou a posypať strúhaným syrom.
Na vrch pridávam aj nasekanú pažítku, aby som pokrmu dodala trochu chuti. Každý si vždy pýta viac.
Ingrediencie:
- 1 karfiol
- ¼ kocky masla,
- ½ šálky pšeničnej múky,
- dve šálky teplého mlieka,
- soľ, korenie podľa chuti,
- 1/3 čajovej lyžičky strúhaného muškátového orieška.
Karfiol v bešamelovej omáčke – recept. Vyskúšajte ho raz a budete sa k nemu vracať
Ako pripravíte zapekaný karfiol? Na začiatok karfiol umyte, ošúpte listy a rozdeľte ho na menšie kúsky. Celý ho uvarte v osolenej vode, kým nie je al dente. Keď je zelenina hotová, môžete ju preniesť do pekáča a pustiť sa do prípravy omáčky.
Príprava bešamelovej omáčky nie je náročná. Stačí v malom hrnci rozpustiť maslo, potom doň nasypať múku a všetko intenzívne premiešať, aby nevznikli hrudky. Potom prilejeme mlieko a prísady opäť spojíme. Mala by vzniknúť hladká omáčka, ktorú ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
Predvarený karfiol zalejte bešamelovou omáčkou. Celý pokrm posypte strúhaným syrom a vložte do rúry. Pečte v teplovzdušnej rúre približne 30 minút. Vyberte pokrm z rúry a posypte ho strúhaným parmezánom alebo čerstvou pažítkou.
Zapekaný karfiol. Lacná a jednoduchá večera
Zapekaný karfiol v bešamelovej omáčke bude určite lacnou a expresnou večerou, ktorá poteší každého. Môžete ho podávať spolu s mäsom, ako prílohu alebo občerstvenie na večer, keď máte chuť na niečo na jedenie. Je rýchly na prípravu a nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti. Chutí vynikajúco a som si istá, že tento recept sa stane trvalou súčasťou vašej kuchyne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V prospech tohto mäsa som sa vzdala bravčových rezňov a fašírok. Kečup je nevyhnutnou ingredienciou
Najlepšia cuketová polievka. Pridajte túto prísadu a rodina bude nadšena
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.