26.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/baibaz).
Recept na vafle ešte nikdy nebol taký chutný. Ako pripravíte vafle? Zrejme to vie každý, ale nie každý vie, ako ich urobiť jemné a mäkké. Mlieko na to nestačí – iná ingrediencia to zvládne oveľa lepšie.
Ako pripravíte tie najlepšie vafle? Mlieko nemusíte vyberať z chladničky, tieto vafle urobíte inak a budú oveľa lepšie. V čom spočíva tajomstvo? Samozrejme, mlieko. Ale nie to obyčajné. Vafle pripravené z kyslého mlieka sú najlepšie na svete.
Recept na najlepšie vafle na svete
Ingrediencie:
- 500 ml kyslého mlieka,
- 300 g pšeničnej múky, najlepšie typ 500,
- 2 stredne veľké vajcia,
- cca 70 g masla (malo by byť rozpustené),
- 2 lyžice práškového cukru,
- 1 plná čajová lyžička prášku do pečiva,
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
- štipka soli,
- obľúbené polevy na podávanie.
Vafle s kyslým mliekom. Postup:
- Na začiatku sa uistite, že všetky prísady, najmä kyslé mlieko a vajcia, majú izbovú teplotu.
- Pripravte si dve misky. Do jednej preosejte múku, pridajte prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Dôkladne premiešajte. Do druhej nalejte kyslé mlieko, rozšľahajte vajcia a pridajte cukor a štipku soli. Všetky prísady spolu premiešajte.
- Mokré prísady vlejte do suchých a vymiešajte na hladké cesto, pričom na konci miešania pridajte rozpustené maslo. Misku s cestom na niekoľko minút odstavte, aby sa lepok obsiahnutý v múke mohol naviazať ingrediencie.
- Vaflovač riadne predhrejte a jeho plechy na pečenie zľahka vymastite maslom alebo olejom. Naberačkou dávajte cesto do vaflovača a pečte na plný výkon. Pri pečení sa snažte vaflovač neotvárať. Smaženie zvyčajne trvá 3 až 4 minúty.
Takto pripravené vafle sú dokonalé v každom ohľade – vnútri mäkké a nadýchané, zvonka príjemne chrumkavé. Ak ich doplníte šľahačkou a ovocím, táto chuť vás vráti priamo na prázdniny.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Francúzske palacinky sú lepšie ako slovenské. Jedna zložka je najdôležitejšia
Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.