18.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
V nedeľu bežne v každej domácnosti nájdete bravčové rezne alebo rezne z mletého mäsa, ktoré sa podávajú hneď po vývare. Ich chuť je nám veľmi dobre známa a ich podávanie nie je prekvapením. Aby ste však svojich blízkych prekvapili aspoň raz do týždňa, tieto rezne tentoraz na večeru nepodávajte. Použite nižšie uvedený recept, pretože naozaj stojí za vašu pozornosť.
Nedeľný obed je často momentom, kedy siahame po overených, tradičných receptoch. Bravčový rezeň, zemiaky, šalát – to sú klasiky, ktoré všetci poznáme a milujeme. Občas sa však oplatí vyskúšať niečo nové, čím spestríme našu kuchyňu a prekvapíme členov rodiny. Existuje spôsob, ako zachovať domácu, domácu atmosféru, no zároveň zaviesť do jedálneho lístka niečo čerstvé a rovnako chutné?
Ak hľadáte takúto odrodu, mám pre vás skvelý návrh. Mleté rezne z kuracích pŕs so zeleninou a aromatickým korením sú skvelou alternatívou k tradičným bravčovým rezňom. Sú jednoduché na prípravu, plné chuti a určite potešia každého pri stole. Skvele sa hodia ako hlavný chod na nedeľnú večeru a ich jemná textúra a výrazná chuť si každý bude pýtať viac.
Recept na mleté rezne
Ingrediencie
- 700 g mäsa z kuracích pŕs,
- 1 žltá paprika,
- zväzok petržlenu,
- 1 väčšia cibuľa,
- 2 vajcia,
- 4 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- korenie,
- lyžička sladkej papriky,
- pol lyžičky čili,
- 3 lyžice múky,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy
- Kuracie mäso očistíme a nakrájame nadrobno.
- Papriku umyjeme, cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Cesnak prelisujeme lisom, petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
- Vložte všetky ingrediencie do misky. Pridáme múku, vajce a korenie. Cesto dôkladne premiešame. V prípade potreby pridajte viac múky alebo strúhanky.
- V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejte veľké množstvo oleja na vyprážanie. Výslednú hmotu vytvarujte do plochých rezňov v tvare fašírok. Každý kúsok vložíme do horúceho tuku a opečieme z oboch strán do zlatista.
- Pripravené rezne poukladáme na plech vystlaný papierovou utierkou, aby odtiekol olej. Podávajte s vašimi obľúbenými prílohami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na akom tuku vyprážať mleté mäso? Staršie dámy si nevedia predstaviť, že by použili iný výrobok
Vafle bez vaflovača. Je to vôbec možné? Toto je recept, ku ktorému sa budete vracať
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.