Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zmiešajte mlieko, múku a maslo. Urobíte ich raz a budete sa k nim vracať znova a znova

21.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MakroBetz). Myslím, že nikoho netreba presviedčať, že domáce buchty sú stokrát alebo dokonca tisíckrát lepšie ako kupované. Hlavne preto, že keď si ich robíte...

21.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MakroBetz).

Myslím, že nikoho netreba presviedčať, že domáce buchty sú stokrát alebo dokonca tisíckrát lepšie ako kupované. Hlavne preto, že keď si ich robíte sami, najlepšie viete, čo v nich je. Ak máte radi pečivo v trochu sladšej verzii, máme pre vás recept na mliečne buchty. V žiadnom obchode ich nenájdete také dobré.

Zmiešajte mlieko, múku a maslo. Urobíte ich raz a budete sa k nim vracať znova a znova.
Foto: shutterstock/MakroBetz

Domáce pečivo je chutné, voňavé a čerstvé. Samozrejme, najlepšou voľbou je kváskový chlieb, najlepšie celozrnný. Niekedy si však každý chce trochu dopriať a zjesť niečo menej zdravé. Samozrejme, nenabádame vás, aby ste sa takto stravovali každý deň, ale z času na čas to nemôže uškodiť, najmä pri vyváženej strave. Vezmite teda do ruky telefón a uložte si tento recept na mliečne buchty.

Je v nich všetko, čo spôsobuje, že domáce pečivo má v našich srdciach osobitné miesto. Veď môžete odolať niečomu, čo obsahuje maslo? A potom je tu droždie a mlieko, ktoré spoločne robia buchty kyprejšími. A cukor? Áno, bohužiaľ, je, ale len dve polievkové lyžice, aby droždie mohlo vykysnúť, takže žiadna dráma! Ako teda pripraviť tieto chutné buchty? Recept nájdete nižšie.

Recept na mliečne buchty. Tie nekúpite v žiadnom obchode

Ingrediencie:

  • 500 g pšeničnej múky,
  • 370 ml vlažného mlieka + na vymastenie žemlí,
  • 50 g rozpusteného masla,
  • 20 g čerstvého droždia,
  • 2 lyžice cukru,
  • štipka soli.

Spôsob prípravy:
V pohári alebo miske rozdrobte droždie. Pridáme cukor, dve polievkové lyžice múky a 100 ml vlažného mlieka. Dávajte pozor, aby nebolo príliš teplé, pretože to môže zničiť droždie a cesto nevykysne. Prísady premiešajte a odložte na 15 minút. Počas tejto doby by mal kvások začať pracovať.

Recept na mliečne buchty. Tie nekúpite v žiadnom obchode.
Foto: shutterstock/Yuganov Konstantin

Do ďalšej veľkej misy nasypte múku a vmiešajte do nej soľ. Prilejte vykysnutý kvások a zvyšok vlažného mlieka. Premiešajte, prísady sa pomaly začnú spájať do pomerne lepkavej hmoty. Potom pridajte rozpustené maslo a začnite miesiť cesto na mliečne buchty. Vytvarujte z neho guľu, preneste ju na pracovnú plochu a ešte chvíľu hnette. Cesto by malo byť pružné a jednotné.
Misku vymažte rastlinným olejom a vložte do nej cesto. Prikryte ho utierkou alebo potravinovou fóliou a nechajte hodinu kysnúť. Po uplynutí tohto času cesto opäť premiesime a rozdelíme ho na 16 menších častí. V rukách vytvarujte guľku a potom ju mierne sploštite. Dve protiľahlé strany preložte do stredu a potom na pracovnej doske rozvaľkajte na rožok.

Na plech dajte papier na pečenie a položte naň buchty. Nezabudnite medzi nimi zachovať medzery. Opäť ich prikryte a nechajte opäť kysnúť, ale tentoraz len 15 minút. Potom každú buchtu potrieme mliekom a na vrchu urobíme niekoľko zárezov. Pečte približne 20 minút pri teplote 200 stupňov Celzia (funkcia horný a dolný ohrev).

Mliečne buchty sa môžu jesť na sladko, napríklad s obľúbeným džemom. Skvele sa však hodia aj so slanými prílohami, napríklad s tvarohom s pažítkou alebo s klasickým hummusom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

8 spôsobov, ako pripraviť párky v lístkovom cestíčku – chutné občerstvenie na večierok, ktoré zmizne v okamihu

Vaša domácnosť si tieto sušienky zamiluje. Urobte ich hneď viac, pretože zmiznú z vášho taniera v okamihu. Sú neskutočne chutné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Japonská manikúra dobýva salóny. Prirodzenosť je opäť v móde

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/adriaticfoto). Namiesto ďalšej vrstvy hybridu - perleťový lesk a starostlivosť z krajiny čerešňového kvetu. Japonské nechty sú novým must-have…

Nenápadné korenie so zázračnou mocou: Podpora trávenia je len jedným z jeho využití

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Michele Caldarisi. Tento bežný lístok, ktorý nájdete takmer v každej kuchyni, skrýva neuveriteľné liečivé vlastnosti. Bobkový list nie je…

Vaše oblečenie a uteráky budú mäkké ako v hoteli. Stačí pridať tento prípravok do bielizne

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/gpointstudio). Niekedy je naše oblečenie a uteráky po vypraní veľmi tvrdé a drsné na dotyk. Našťastie tomu môžeme predísť…

Mimoriadne zdravé a všestranné v kuchyni: Zaraďte ich do stravy a vaše srdce vám poďakuje

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/abdovicamina). Tekvicové semienka nie sú len chutnou pochúťkou, ale aj skutočnou pokladnicou živín. Plné vitamínov, minerálov a zdravých tukov…

Vypite pohár po jedle. Tabletky na trávenie a nadúvanie môžete zahodiť

23.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Čo piť po jedle? Ukazuje sa, že nápoj, ktorý si vyberieme, je veľmi dôležitý, pretože niektoré z nich…

Auto Trendy

Kombinácia cenovej dostupnosti a moderného dizajnu prichádza do Európy!

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínska značka Leapmotor za podpory koncernu Stellantis rozširuje svoje pôsobenie v Európe a predstavuje svoju prvú elektrickú limuzínu, model B01. Tento cenovo dostupný elektromobil s…

Novinka v hybridných motoroch od Hyundai: Úspora paliva až o 45 %!

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai opäť prekonáva očakávania motoristov po celom svete. Nová generácia hybridných motorov ponúka nielen vyššiu efektivitu, ale aj špičkové technológie, ktoré menia pohľad na budúcnosť…

Trasúci sa brzdový pedál? Tento problém môže byť vážnejší, než si myslíte.

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový pedál je jedným z najdôležitejších prvkov bezpečnosti na cestách. Ak cítite vibrácie či trasenie pri jej stlačení, môže to signalizovať vážny problém. V tomto…

Yamaha MT-09 PHEV: Novinka na dvoch kolesách?

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Motocykle už nie sú výhradne záležitosťou benzínových motorov alebo elektrickej budúcnosti. Yamaha prináša revolúciu a predstavuje hybridný motocykel MT-09 PHEV, ktorý kombinuje najlepšie vlastnosti spaľovacích…

Mazda má pripravený nový Wankel motor, brzdí ju však ešte jeden problém

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Fanúšikovia rotačných motorov môžu po rokoch snívania opäť zbystriť pozornosť. Mazda oznámila, že jej nový dvojrotorový Wankel motor je pripravený na sériovú výrobu a spĺňa…

Kamenný les siahajúci k nebesám: Príbeh Sagrady Familie

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stavbu, na ktorej robotníci pracujú už 142 rokov a stále nie je hotová. Nie, nejde o diaľnicu D1, ale o najslávnejšiu nedokončenú katedrálu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov