Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Ekológia, Krása, Tipy,

Účinne znižuje opuchy a tmavé kruhy pod očami. Aplikujte 1-2 krát týždenne

22.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/puhhha). Káva, známa ako jeden z najobľúbenejších nápojov na svete, sa uplatňuje nielen ako energetický nápoj, ale aj ako cenná zložka prírodnej kozmetiky. Vďaka...

22.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/puhhha).

Káva, známa ako jeden z najobľúbenejších nápojov na svete, sa uplatňuje nielen ako energetický nápoj, ale aj ako cenná zložka prírodnej kozmetiky. Vďaka množstvu účinných látok si káva získala popularitu v starostlivosti o pleť. Kávové masky a peelingy sú obzvlášť cenené pre svoje vlastnosti, ktoré pomáhajú zlepšovať stav pokožky a dodávajú jej zdravý a žiarivý vzhľad. Aký účinok má kávová maska a aké sú výhody kávovej starostlivosti o pleť? Ako často možno takéto ošetrenia používať a aké výsledky možno dosiahnuť pri pravidelnom používaní tejto prírodnej kozmetiky?

Aký účinok má kávová maska a aké sú výhody kávovej starostlivosti o pleť?
Foto: shutterstock/puhhha

Ako funguje kávová maska?

Kávová maska je vynikajúci prírodný spôsob, ako zlepšiť stav pleti, pretože využíva bohatstvo živín obsiahnutých v káve. Hlavnými z nich sú kofeín, antioxidanty a organické kyseliny, ktoré spoločne poskytujú celý rad výhod pre pleť. Kofeín obsiahnutý v káve má schopnosť stimulovať mikrocirkuláciu v pokožke, čím pomáha znížiť unavený vzhľad pleti a obnoviť jej prirodzený lesk. Okrem toho má kofeín odvodňujúci účinok, čo znamená, že kávová maska môže účinne znížiť opuchy a tmavé kruhy pod očami, vďaka čomu pleť vyzerá oddýchnutejšie a sviežejšie. Pleti prospieva nielen kofeín – antioxidanty v káve zohrávajú kľúčovú úlohu pri ochrane pleti pred oxidačným stresom. Tieto účinné zlúčeniny pomáhajú neutralizovať voľné radikály, ktoré môžu poškodiť kožné bunky a urýchliť proces starnutia. Pravidelné používanie kávových masiek preto podporuje detoxikáciu pokožky, vďaka čomu je zdravšia a odolnejšia voči škodlivým vonkajším faktorom.

Ďalšou výhodou kávových masiek je ich schopnosť stimulovať tvorbu kolagénu, čo vedie k zlepšeniu pružnosti pokožky. Časom sa pokožka stáva pevnejšou a pružnejšou, čo pôsobí proti vzniku vrások a jemných liniek. Štruktúra kávy znamená, že masky s ňou majú prirodzené exfoliačné vlastnosti. Jemne odstraňujú odumreté kožné bunky, čím odhaľujú hladšiu a jemnejšiu pokožku, ktorá je lepšie pripravená absorbovať živiny z ďalšej starostlivosti o pleť. Kávová maska je teda nielen prostriedkom na zlepšenie vzhľadu pleti, ale aj jej textúry, vďaka čomu je zdravšia a žiarivejšia.

Kávová maska je vynikajúci prírodný spôsob, ako zlepšiť stav pleti, pretože využíva bohatstvo živín obsiahnutých v káve.
Foto: shutterstock/kitzzeh

Aké sú výhody kávy na tvár pre rôzne typy pleti?

Káva na tvár má viacsmerný účinok a ponúka množstvo výhod pre rôzne typy pleti:

  • Káva pomáha hydratovať a vyživovať pleť, čo je obzvlášť prospešné pre suchú a dehydrovanú pokožku.
  • Pre mastnú a zmiešanú pleť: káva má sťahujúci účinok, ktorý môže pomôcť regulovať vylučovanie kožného mazu a znížiť viditeľnosť pórov.
  • Pre zrelú pleť: vďaka obsahu antioxidantov pomáha káva bojovať proti známkam starnutia, ako sú vrásky a strata pružnosti.
  • Pre citlivú pleť: prírodné zložky kávy môžu mať upokojujúci účinok, zmierňujú podráždenie a začervenanie.

Ako často si robiť kávovú masku?

Ako často používať kávovú masku závisí od individuálnych potrieb pokožky a od toho, ako reaguje na zložky kávy.

Všeobecné odporúčania sú:

  • 1-2 krát týždenne: pre väčšinu typov pleti je používanie kávovej masky raz alebo dvakrát týždenne dostatočné na dosiahnutie optimálnych výsledkov.
  • Pre citlivú pleť: osoby s citlivou pleťou by mali začať s menej častým používaním, napríklad raz týždenne, a sledovať reakciu pleti.
  • Pre mastnú pleť: pri mastnej pleti sa kávové masky môžu používať častejšie, aj 2 – 3-krát týždenne, aby pomohli regulovať tvorbu kožného mazu. Po každej maske je potrebné pleť dôkladne hydratovať vhodným krémom alebo sérom, aby sa predišlo prípadnému vysušeniu.
Káva na tvár má viacsmerný účinok a ponúka množstvo výhod pre rôzne typy pleti.
Foto: shutterstock/279photo Studio

Recept na kávovú masku

Ingrediencie:

  • kávová usadenina
  • olej na tvár
  • malá miska
  • čajová lyžička

Príprava:

  1. Do misky dajte čajovú lyžičku kávovej usadeniny a pridajte dve pipety obľúbeného oleja.
  2. Dôkladne si umyte tvár a potom ju zľahka osušte uterákom. Mala by byť stále mierne vlhká.
  3. Vzniknutú masku naneste na tvár, vyhnite sa oblasti očí.
  4. Po 10 minútach opláchnite vlažnou vodou. Teraz je vhodné vmasírovať do tváre asi 10 kvapiek oleja, aby sa dôkladne hydratovala.

Aké sú výhody kávového peelingu na tvár?

Kávový peeling je účinný spôsob, ako zlepšiť stav vašej pleti, čo vedie k jej hladšiemu a zdravšiemu vzhľadu. Prírodné čiastočky obsiahnuté v kávovej usadenine pôsobia ako jemný exfoliátor, ktorý šetrne odstraňuje odumreté kožné bunky. Pravidelné používanie kávového peelingu obnovuje jemnosť a hodvábnu hladkosť pokožky, odstraňuje jej drsnosť a zabraňuje tvorbe čiernych bodiek. Jednou z hlavných výhod kávového peelingu je jeho schopnosť stimulovať krvný obeh. Pri masáži tváre kávovým peelingom sa zvyšuje prietok krvi v cievach, čo následne pomáha lepšie vyživovať kožné bunky. Výsledkom je rýchlejšia regenerácia pokožky, ktorá získava zdravší vzhľad a žiarivejšiu farbu. Kofeín obsiahnutý v káve je známy svojimi spevňujúcimi a vyhladzujúcimi vlastnosťami, vďaka čomu sú kávové peelingy obľúbeným prostriedkom v boji proti celulitíde a striám.

Kávový peeling je účinný spôsob, ako zlepšiť stav vašej pleti.
Foto: shutterstock/Arylanna

Pravidelné používanie tohto peelingu môže pomôcť zlepšiť elasticitu pokožky, čím sa stane pevnejšou a vypnutejšou. Okrem toho kávový peeling pomáha zosvetliť zafarbenie a vyrovnať tón pleti. Kofeín podporuje regeneráciu buniek, čo vedie k redukcii tmavých škvŕn a zjednoteniu vzhľadu pleti. Pravidelné ošetrenia kávovým peelingom preto môžu priniesť viditeľné výsledky v podobe jasnejšej a žiarivejšej pleti. Okrem uvedených výhod má kávový peeling aj detoxikačný účinok. Pomáha odstraňovať nečistoty z povrchu pleti, odblokováva póry a zabraňuje ich upchávaniu. To následne pôsobí proti tvorbe pupienkov a iných nedokonalostí. Po každom peelingovom ošetrení sa odporúča naniesť na pokožku hydratačný krém alebo sérum, aby sa zabránilo možnému vysušeniu a zlepšila sa regenerácia pokožky.

Ako vyrobiť kávový peeling?

Tu je jednoduchý recept na domáci kávový peeling:

Ingrediencie:

  • 2 PL čerstvo zomletej kávy alebo kávovej usadeniny z uvarenej kávy
  • 1 PL olivového alebo kokosového oleja
  • 1 PL medu (nepovinné, na extra hydratáciu)

Príprava:

  1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie a vymiešajte ich do hladka.
  2. Peeling naneste na vlhkú pokožku tváre.
  3. Krúživými pohybmi jemne masírujte pleť 1 – 2 minúty, vyhnite sa oblasti očí.
  4. Opláchnite vlažnou vodou a osušte tvár uterákom.
  5. Naneste svoj obľúbený hydratačný krém.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dokonalá manikúra pre opálené ruky. Nalakujte si nechty na leto

Everything shower. Kontroverzný kozmetický trend, pre ktorý sa rozhodne len málokto


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako a kedy zasadiť zimný cesnak? Skôr ako ho zasadíte do zeme, urobte jednu vec. Vyrastie veľký ako golfové loptičky

19.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadiya Vikhasta). Ako a kedy zasadiť zimný cesnak, aby cibuľky vyrástli veľké a mimoriadne chutné? Správny termín je veľmi…

Pridajte do kávy namiesto mlieka. Zrýchlite si metabolizmus a schudnete

19.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Farknot Architect). Káva s mliekom, najčastejšie nazývaná cappuccino alebo caffe latte, patrí medzi milovníkov kávy medzi najobľúbenejšie kombinácie. Ak…

Nechajte pôsobiť 20 minút. Táto vzácnosť z obchodu za pár eur zdvojnásobi objem vlasov

20.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MillaF). Čo možno urobiť, aby boli vlasy silnejšie a hustejšie? Použite lacnú a účinnú metódu založenú na prírodných produktoch…

Platíte vysoké účty za elektrinu? Problémom môže byť váš elektromer. Tu je návod, ako skontrolovať, či funguje správne

19.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Ceny elektriny sú vysoké, ale vysoké účty nie vždy svedčia o skutočnej spotrebe elektriny. Na vine môže…

Vyhadzujete tubu zubnej pasty do tohto kontajnera? Toto je chyba. Pozor na jednu vec

19.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LSP EM). Z roka na rok pozorujeme nárast ekologického povedomia medzi Slovákmi. Pre mnohých z nás je zrejmé, že…

Auto Trendy

Toyota stanovila nový rekord v spaľovaní. Viac ako 1 600 kilometrov na jednu nádrž

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová Toyota Prius LE práve vytvorila rekord v Guinnessovej knihe za najnižšiu spotrebu automobilu. Cesta sa uskutočnila zo západného na východné pobrežie USA. Japonské vozidlo…

Dacia pokračuje v testovaní pripravovaného SUV Bigster. Nový model bude mať premiéru v októbri

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Uvedenie nového SUV Dacia Bigster na trh sa rýchlo blíži. Budúce SUV bude oficiálne predstavené na autosalóne v Paríži.

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov sa jej predalo takmer 5 miliónov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch série Šinkansen. Japonsko má s vývojom…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články možno nabiť z 10 % na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov