24.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/margouillat photo).
Pórová polievka je skvelý nápad na rýchly obed, ktorý nielen zasýti, ale aj skvele chutí. Recept je veľmi jednoduchý a okrem póru a zemiakov obsahuje zoznam ingrediencií dve povinné položky – smotanový syr a aromatické, pikantné korenie. Doplňte ho bylinkovými krutónmi a obed šampiónov je hotový.
Pórová polievka je ideálna na každodenný obed za dve štvrte hodiny, ale aj ako ukážkové jedlo na rodinných oslavách. Recept je triviálny a pochutná si na ňom každý a pridanie taveného syra a muškátového orieška vám zabezpečí nekonečné množstvo ovácií.
Pórová polievka. Ideálna na nedeľné a každodenné obedy
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké póry,
- 3 zemiaky,
- 1 väčšia cibuľa,
- 3-4 strúčiky cesnaku,
- cca. 100-150 g taveného bylinkového syra,
- lyžica masla,
- soľ, korenie, muškátový oriešok,
- cca. 1,5 l hydinového alebo zeleninového vývaru,
- voliteľne: 2 PL kyslej smotany.
Pórová polievka – ako ju pripraviť:
- Vo väčšom hrnci rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie, pridajte nakrájaný pór a za stáleho miešania opekajte na silnom ohni.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky, pridáme do hrnca a dusíme 5 minút. Nakoniec pridajte cesnak pretlačený cez lis.
- Orestovanú zeleninu zalejte vývarom, znížte teplotu a varte, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridajte tavený syr nakrájaný na kúsky a po jeho roztavení všetko rozmixujte ručným mixérom. V tejto fáze pridajte aj temperovanú smotanu.
- Polievku ochuťte plochou lyžičkou soli, plochou lyžičkou korenia a lyžičkou muškátového orieška. Varte ďalších 5 minút. Podávajte s krutónmi, slaninovým chipsom alebo pufovaným hráškom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Máte dosť paradajkovej polievky? Tentoraz si z vývaru pripravte túto málo známu, ale chutnú polievku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.