25.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha).
Najlepšie palacinky vznikajú len podľa tohto receptu. Čím sa francúzske palacinky líšia od slovenských? Chuťou a štruktúrou. Tento recept zostane vo vašej domácnosti natrvalo. Uvidíte, že tieto palacinky sú najlepšie.
Recept na palacinky pozná asi každý a zvyčajne ich robíme „od oka“. Výsledkom tejto metódy sú však často príliš hrubé palacinky, ktoré sa pri plnení trhajú a zjavne nie sú také, aké by mali byť dokonalé palacinky. Dnes pre vás máme recept na palacinky, po ktorých šalie celý svet. Francúzi nešetria maslom – to je tajomstvo najlepších palaciniek.
Najlepšie palacinky. Ani babička ich nedokáže pripraviť
Ingrediencie:
- 1 plný hrnček pšeničnej múky, najlepšie hladkej
- 3 vajcia
- 2/3 šálky mlieka
- 1 šálka perlivej vody
- 3 lyžice rozpusteného masla
- štipka soli,
- prípadne lyžička práškového cukru
Spôsob výroby:
- Múku preosejte do misy a potom do nej vmiešajte soľ a cukor. Mlieko a voda by mali mať izbovú teplotu a rozpustené maslo by nemalo byť horúce.
- Mlieko a vodu pridajte k múke a zašľahajte vajcia. Pomocou mixéra na vysokých otáčkach potom všetko vymiešajte na hladkú hmotu a postupne pridávajte maslo.
- Pripravte si panvicu a zľahka ju vymažte maslom. Keď je panvica dostatočne rozpálená, lyžicou do nej nalejte cesto a rozotrite palacinky po celej ploche.
- Smažte palacinky dozlatista. Budú veľmi tenké, preto ich nemusíte vyprážať z oboch strán. Ak však chcete mať istotu, môžete ich po chvíli vyprážania obrátiť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Palacinky s touto náplňou vám ani nenapadnú. Opakujem ich každý týždeň
Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!