Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy, Zdravie,

Pite dvakrát denne a uvidíte výsledky. Vyrovnáva jemné vrásky, dodáva pleti zdravý lesk

28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Hoci starnutie nemožno úplne zastaviť, existujú spôsoby, ktoré ho môžu pomôcť spomaliť a zlepšiť stav pokožky. Kľúčovú úlohu pri udržiavaní zdravej a...

28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture).

Hoci starnutie nemožno úplne zastaviť, existujú spôsoby, ktoré ho môžu pomôcť spomaliť a zlepšiť stav pokožky. Kľúčovú úlohu pri udržiavaní zdravej a mladistvej pleti zohráva strava a pitie správnych nápojov ju môže výrazne podporiť. Čo piť na omladenie, aké nápoje a bylinky môžu pomôcť zlepšiť vzhľad pleti? Ako môžete prirodzene omladiť svoju tvár a telo?

Ako omladiť svoje telo o 10 rokov?
Foto: shutterstock/Ground Picture

Čo je najlepšie na omladenie pleti?

Voda
Voda je základným a nevyhnutným nápojom pre zdravú pleť. Hydratácia tela pomáha udržiavať pokožku hydratovanú, pružnú a žiarivú. Pravidelné pitie dostatočného množstva vody napomáha vylučovaniu toxínov a podporuje regeneráciu kožných buniek. Odporúčané množstvo: Dospelý človek by mal v priemere vypiť približne 2 až 3 litre vody denne, hoci potreba sa môže líšiť v závislosti od fyzickej aktivity a podnebia.

Zelený čaj
Zelený čaj je bohatý na antioxidanty, ako sú polyfenoly a katechíny, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením voľnými radikálmi. Pravidelné pitie zeleného čaju môže zlepšiť pružnosť pokožky a oddialiť vznik vrások.

Ako piť: denne vypite 2 – 3 šálky zeleného čaju. Pre dodatočnú dávku vitamínu C môžete pridať štipku citróna.

Šťava z granátového jablka
Granátové jablko patrí medzi ovocie s najvyšším obsahom antioxidantov. Jeho šťava podporuje regeneráciu kožných buniek, zlepšuje pružnosť pokožky a dodáva pleti zdravý lesk. Pravidelné pitie šťavy z granátového jablka môže pomôcť redukovať jemné linky a vrásky.

Ako piť: 2-3 krát týždenne vypite pohár čerstvo vylisovanej šťavy z granátového jablka.

Vypite 1-2 šálky čaju rooibos denne.
Foto: shutterstock/Alliance Images

Rooibos čaj
Rooibos je bohatý na flavonoidy, ktoré majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Pomáha bojovať proti zmene farby pokožky a znižuje výskyt vrások.

Ako piť: denne vypite 1-2 šálky čaju rooibos.

Kokosová voda
Kokosová voda je prírodným zdrojom elektrolytov a vitamínov, ktoré podporujú hydratáciu pokožky a pomáhajú bojovať proti známkam starnutia. Je tiež bohatá na cytokíny, ktoré podporujú obnovu buniek.

Ako piť: každý deň vypite pohár kokosovej vody ako súčasť rannej rutiny.

Čo piť pre peknú pleť?

Zelené zeleninové smoothie
Zelená listová zelenina, ako je špenát, kel a petržlen, je bohatá na chlorofyl, ktorý pomáha čistiť telo od toxínov a podporuje zdravý vzhľad pleti.

Recept na smoothie: rozmixujte hrsť špenátu, polovicu avokáda, banán, šťavu z polovice citróna a pohár kokosovej vody alebo rastlinného mlieka.

Ako piť: zelené smoothie je dobre ako zdravé zelene raňajky.

Mrkvová šťava
Mrkva je bohatá na betakarotén, ktorý sa v tele mení na vitamín A, ktorý napomáha regenerácii pokožky a zlepšuje jej tón.

Ako piť: 2-3 krát týždenne vypite pohár čerstvo vylisovanej mrkvovej šťavy.

Ako prirodzene omladiť tvár?

Strava bohatá na antioxidanty pomáha chrániť pokožku pred poškodením a podporuje jej regeneráciu.
Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Strava bohatá na antioxidanty vrátane potravín, ako sú bobuľovité ovocie, orechy a zelenina, pomáha chrániť pokožku pred poškodením a podporuje jej regeneráciu. Pravidelná hydratácia pomocou krémov a sér s kyselinou hyalurónovou, vitamínom C a retinolom pomáha udržiavať pružnosť a pevnosť pleti.

Každodenná masáž tváre zlepšuje krvný obeh, čo podporuje výživu a regeneráciu kožných buniek. Na masáž sa môžu používať oleje, napríklad arganový alebo jojobový. Ochrana pred slnkom je kľúčová, pretože UV žiarenie je jedným z hlavných faktorov, ktoré urýchľujú starnutie pokožky. Používanie krémov s ochranným faktorom SPF každý deň, a to aj počas zamračených dní, účinne chráni pokožku pred škodlivými účinkami slnka.

Čo piť na vrásky? Bylinky na omladenie pleti

Žihľavový čaj
Žihľava má protizápalový účinok a pomáha detoxikovať organizmus. Pravidelné pitie žihľavového čaju môže zlepšiť pružnosť pokožky a znížiť výskyt vrások.

Ako piť: čajovú lyžičku sušenej žihľavy zalejte šálkou vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať. Každý deň vypite jednu šálku.

Žihľava má protizápalový účinok a pomáha detoxikovať organizmus.
Foto: Shutterstock/Victoria Ferr

Šípkový čaj
Šípky sú bohaté na vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu a zlepšuje pružnosť pokožky.

Ako piť: čajovú lyžičku sušených šípok zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút lúhovať. Pite 1-2 šálky denne.

Šalviový čaj
Šalvia má antioxidačné a protizápalové vlastnosti, ktoré podporujú zdravie pokožky.

Ako piť: čajovú lyžičku sušenej šalvie zalejte pohárom vriacej vody a nechajte 5 – 10 minút lúhovať. Pite raz denne.

Púpavový čaj
Púpava pomáha detoxikovať organizmus a zlepšuje stav pokožky.

Ako piť: čajovú lyžičku sušenej púpavy zalejte pohárom vriacej vody a lúhujte 10 minút. Pite 1 – 2 krát denne.

Fyzická aktivita je základom pre udržanie dobrého zdravia.
Foto: shutterstock/Inside Creative House
  • Pravidelná fyzická aktivita

Pravidelné cvičenie podporuje krvný obeh, zvyšuje tvorbu kolagénu a zlepšuje celkovú pohodu. Odporúča sa chôdza, joga, pilates alebo beh.

  • Zdravá strava

Vyvážená strava bohatá na bielkoviny, zdravé tuky, vitamíny a minerály podporuje zdravie celého tela. Vyhýbajte sa spracovaným potravinám, cukru a trans-tukom.

Vyvážená strava podporuje zdravie celého tela.
Foto: freepik/vector_corp
  • Primerané množstvo spánku

Spánok je kľúčom k regenerácii organizmu a udržaniu mladistvého vzhľadu. Snažte sa spať 7 až 9 hodín každú noc, aby ste telu poskytli čas na regeneráciu.

  • Zníženie stresu

Stres negatívne ovplyvňuje zdravie a vzhľad vašej pokožky. Zaraďte do svojho programu relaxačné techniky, ako je meditácia, hlboké dýchanie alebo koníčky, ktoré vás bavia.

  • Hydratujte sa

Primerané množstvo vody každý deň zlepšuje fungovanie organizmu a prospieva vzhľadu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

3 rastliny na posilnenie vlasov. Budú rásť ako nikdy predtým. Susedka vám bude závidieť

Toto vám lekári nepovedia. Pite dvakrát denne a kilá zmiznú


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Polievka z ďalekého východu. Lepšia ako slovenský vývar na prechladnutie?

06.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Whiteaster). Dàn Huā Tāng je jednoduchá a rýchla polievka, ktorá je zdravá a chutná a navyše sa môže ukázať,…

Tipy,

Odvar na bielu bielizeň. Stačia tri prísady

7.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mr.Sompong Kantotong). Máte radi bielu farbu, ale po niekoľkých praniach sa všetko zmení na sivú, žltú alebo jednoducho nevypranú?…

Kúpim pančuchy a dávam ich do mrazničky. Možno zvláštne, ale efektívne. Jeden problém okamžite zmizne

06.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Čo robiť, aby sa pančucháče neroztrhli? Niektorí veria, že napriek svojej cene sú jednorazové a po jednom opotrebení…

Päty si triem citrónovou kôrou. Nepríjemný problém je na dlhú dobu preč

7.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jasmina Andonova). Ako sa doma staráte o svoje nohy? Namiesto kupovania ďalších krémov a mastí v drogérii vyskúšajte osvedčené…

Žiadny ocot. Toaleta sa po jednej noci leskne. Patent mi povedala kamarátka upratovačka. Je to skvelé

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Ako sa zbaviť škvŕn na záchodovej mise? Keď tradičné metódy nepomáhajú, oplatí sa vytiahnuť ťažšie zbrane. Na…

Auto Trendy

VW ID. Buzz Freestyle. Základný špeciálny model s nahým vzhľadom

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Nelakované nárazníky a oceľové disky, ale stále takmer 49 999 eur. VW ID. Buz

Audi Q5 2024: Rozmery a batožinový priestor nového nemeckého SUV

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Audi Q5 je dlhé niečo vyše 4,70 metra, má stredne veľký batožinový priestor a pomerne zaoblené tvary.

Maxus eTerron 9: predstavený elektrický pick-up s pohonom všetkých kolies

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - V USA sú elektrické pick-upy súčasťou hlavného biznisu výrobcov elektromobilov, ale v Európe ide o okrajové modely. Teraz však Maxus predstavuje svoj druhý model, eTerron…

Renault oživí ďalšiu legendu. Model 4 bude mať čoskoro premiéru

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pôvodná verzia tohto mestského vozidla v tvare škatule sa objavila v roku 1961 a vyrábala sa 30 rokov. Teraz chce Renault tento ikonický model obnoviť.…

Je teraz najlepší čas na kúpu španielskeho SUV? Krajiny EÚ podporili novembrové zvýšenie cla

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Už teraz je známe, že EÚ od novembra zavedie sankčné clá na elektromobily dovážané z Číny. Nákup vysnívaného SUV sa tak od novembra môže ukázať…

Elektrický Hyundai Inster prichádza do EU

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Dve úrovne výbavy a dve batérie pre juhokórejské elektrické supermini. Prvé malé elektrické vozidlo Hyundai pre európsky trh, model Inster, je v EU a na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov