Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Zabudnite na jablkový koláč. Tento koláč so zamatovou polevou je skutočné majstrovské dielo. Nikto mu neodolá

3.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view). Školský rok sa začína a s ním aj jeseň. A čo si pri tejto príležitosti môžete pripraviť ako občerstvenie?...

3.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).

Školský rok sa začína a s ním aj jeseň. A čo si pri tejto príležitosti môžete pripraviť ako občerstvenie? Navrhujeme tekvicový koláč. Je nadýchaný, sladký a naozaj sa ľahko pečie. Ako ho pripravíte? Určite si pozrite náš recept na tekvicový koláč.

Tekvicový koláč – majstrovské dielo
Foto: shutterstock/from my point of view

Pravdepodobne neexistuje jesennejšie pečenie ako tekvicový koláč. Zaujímavý a jednoduchý recept na sladkú pochúťku. Presvedčte sa sami a nezabudnite ho neskôr vyskúšať.

Tekvicový koláč nie je len na Halloween. Nepotrebujete naň žiadne fantastické ingrediencie


Na prípravu tekvicového koláča potrebujete, samozrejme, jeho hlavnú postavu, tekvicu, ale nielen ju. Sladkosť a zamatovú štruktúru dodá lahodná poleva s pridaním bielej čokolády a pomaranča. Pomery sú uvedené len orientačne, takže vám nič nebráni prispôsobiť si ich vlastným potrebám.


Ingrediencie na koláč:

  • jedna malá tekvica (najlepšie Hokkaido),
  • jeden a pol šálky múky,
  • 1 pohár kryštálového cukru,
  • 1 kocka masla,
  • 4 vajcia,
  • 10 g prášku do pečiva,
  • 2 g perníkového korenia,
  • štipka vanilky,
  • biela čokoláda – celá tabuľka (na polevu),
  • šťava z jedného pomaranča (na polevu).

Tekvicový koláč nie je len na Halloween. Príprava koláča je jednoduchá


Pečenie tekvicového koláča by nemalo predstavovať žiadne ťažkosti. Stačí postupovať podľa nižšie uvedených pokynov.

tekvicový piškótový koláč
Vyskúšajte lahodnú polevu s pridaním bielej čokolády a pomaranča
Foto: shutterstock/Alexandra Anschiz


Spôsob prípravy:

  • Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kúsky a upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia do mäkka.
  • Zeleninu rozmixujte na hladkú kašu a nechajte vychladnúť.
  • Nezabudnite si časť tekvicovej zmesi odložiť na prípravu polevy.
  • Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a vanilkou. Postupne pridávajte žĺtky (predtým oddelené od bielkov).
  • Múku preosejeme a zmiešame s korením.
  • Postupne pridávajte múku a korenie striedavo s tekvicovou zmesou do masla s prísadami. Všetky prísady dobre premiešajte.
  • Teraz tuho vyšľaháme bielky a nastrúhame kôru z pomaranča. Obe prísady pridajte do cesta.
  • Cesto preneste do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na termoobrúske približne jednu hodinu pri teplote 170 stupňov Celzia.
  • Polevu pripravíme z trochy tekvicovej hmoty, pomarančovej šťavy a rozpustenej čokolády. Nakoniec vychladnutú polevu nalejte na vychladnutý tekvicový koláč. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na piškótu, ktorý sa vždy vydarí. Najlepší cukrári používajú tento trik

Môj manžel nemá rád tekvicu, a predsa ju zje. Tento koláč pečiem každý týždeň. Tajomstvo je v jednej prísade


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Moja svokra urobila plnené kuracie rezne. Nebíčko v ústach je slabé slovo

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Pre mnohých ľudí sú kuracie rezne takým klasickým jedlom, že si myslia, že ich už nič nemôže prekvapiť.…

Je to to najhoršie, čo si môžete pridať do kávy. „Biely jed“ môže byť ešte horší ako cukor

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Djordje Novakov). Mnohí ľudia si bez nej nevedia predstaviť rannú kávu, preto je načase prehodnotiť svoje zvyky. Hoci obľúbený…

Torta „kráľovná jesene“ je najjednoduchšia torta na svete. Je vlhká a mäkká ako piškóta

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view). Každé ročné obdobie sa môže pochváliť vlastnými charakteristickými koláčmi, ale leto a jeseň majú…

Do polievky vhoďte 4 kocky ľadu. Okamžitý účinok vás prekvapí

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív) Zlá technika prípravy vývaru môže viesť k jeho zakaleniu. To sa často stáva začínajúcim kuchárom, ale aj…

Tento recept na škoricové slimáčiky patrí medzi moje najobľúbenejšie. Sú mäkké ako vankúšik

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/K_E_N). Sú mäkké, sladké a nádherne voňajú. Vždy, keď pripravujem tieto škoricové slimáky, dostanem hlad už vo fáze vaľkania…

Auto Trendy

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov sa jej predalo takmer 5 miliónov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch série Šinkansen. Japonsko má s vývojom…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články možno nabiť z 10 % na…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento stroj nie je len obyčajným vozidlom,…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S týmto receptom by sa mal mestský…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov