29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Ako pripraviť jablkové lievance, aby boli mäkké, jemné a chutili ako od babičky? Tu je recept, ktorý vás okamžite prenesie do babičkinej kuchyne, ktorá vonia jablkami a sladkým pečivom. Nezabudnite na dve prísady a nebudete ich môcť prestať jesť.
Rýchle jablkové lievance sú vysnívané raňajky, popoludňajší dezert alebo sladká večera. Sú chutné a rýchlo zlepšujú náladu, takže budú ideálne na utieranie sĺz po skončení prázdnin. Ak chcete, aby vaše lievance chutili ako od babičky, alebo ešte lepšie, pridajte dve prísady. Škoricu a bielu čokoládu. Táto kombinácia s jablkami je nadpozemská.
Rýchle jablkové lievance – ideálne na koniec prázdnin
Ingrediencie:
- 2 plné šálky hladkej múky, najlepšie tortovej
- približne 400 ml kefíru izbovej teploty
- 2 stredne veľké, najlepšie kyslé jablká
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžičku prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička škorice
- 2-3 lyžice strúhanej bielej čokolády
- práškový cukor podľa chuti
- olej alebo maslo na vyprážanie
Lievance s jablkami, škoricou a bielou čokoládou – ako na to
- Jablká ošúpte a potom ich nastrúhajte.
- Dajte ich do misy a zmiešajte so škoricou.
- Múku preosejte do inej misy a zmiešajte s práškom do pečiva.
- Potom rozšľahajte vajcia, pridajte kefír a cukor.
- Celú zmes vymiešajte na hladké cesto.
- Pridajte nastrúhané jablká so škoricou a čokoládu. Cesto by malo byť pomerne husté, ak sa vám zdá príliš riedke, pridajte trochu múky.
- Na panvici potom rozohrejte olej a hlbokou lyžicou dávkujte porcie cesta na lievance. Smažte ich na miernom ohni, kým nebudú nadýchané a nezískajú zlatistú farbu. Po chvíli lievance otočte a ešte chvíľu smažte.
- Vyprážané lievance potom položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte ich posypané napríklad práškovým cukrom alebo s domácim džemom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nesmažiť, len vložiť do rúry. Takéto lievance vám budú v rodine všetci závidieť
Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.