29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio).
Ak ste rovnako ako ja veľkým fanúšikom chleba, musíte sa na chvíľu zastaviť. Tento recept vás určite poteší a budete ho robiť každý deň. Príprava je pár minút, ktoré môžete stráviť každé ráno. Po upečení budete mať chlieb, ktorý je ideálny na sendviče.
Niekedy, keď prídeme domov po dlhom dni, snívame o niečom chutnom, ale jednoduchom, čo sa dá pripraviť doslova za pár minút. V takýchto chvíľach nechceme strácať čas zložitými receptami, ale zároveň chceme jesť niečo, po čom sa budeme cítiť naozaj dobre. Ak ste milovníkmi chleba a oceňujete intenzívnu chuť cesnaku, máme pre vás niečo špeciálne. Niečo, čo sa dá pripraviť nielen po práci, ale aj za pár minút ráno.
Cesnakový chlieb je v takýchto chvíľach ideálnym riešením. Príprava trvá len 5 minút a výsledok je skutočne prekvapujúci. Je to jednoduchý a chutný spôsob, ako premeniť obyčajný chlieb na niečo výnimočné. Potrebujete len niekoľko základných ingrediencií, ktoré určite máte vo svojej kuchyni a chuť, ktorú získate, nemá konkurenciu. Stavím sa, že takýto chlieb nekúpite v žiadnom obchode, musíte si ho vyrobiť sami!
Recept na cesnakový chlieb za 5 minút
Ingrediencie:
- 200 g celozrnnej múky
- 100 ml teplej vody
- čajová lyžička sušeného droždia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- čajová lyžička cukru
- 2 lyžice olivového oleja
- čajová lyžička sušeného oregana
Spôsob prípravy:
- Vo veľkej miske zmiešajte preosiatu múku, sušené droždie, soľ a cukor. Postupne pridávajte teplú vodu a cesto miešajte rukou, kým sa prísady nespoja.
- Cesto mieste 2-3 minúty, kým nie je hladké a pružné.
- Cesto prikryte tanierom a vložte do predhriatej rúry pri 40 °C na 2 až 3 minúty, aby mierne vykyslo.
- Medzitým v malej miske zmiešajte olivový olej s nasekaným cesnakom a oreganom.
- Potom cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, potrite ho zmesou olivového oleja a cesnaku a potom cesto zrolujte.
- Položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 200 °C približne 15 minút, kým chlieb nie je zlatistý a chrumkavý.
- Podávajte ho teplý, prípadne posypaný petržlenovou vňaťou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Domáci chlieb ľahko a rýchlo. Robím ho už roky a vždy sa vyhýbam pekárni
Urobila som najlepší chlieb bez múky. Je mäkký aj štyri dni
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.