5.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka).
Každý hostiteľ a hostiteľka má svoje vlastné recepty na chutné jedlá aj dezerty. U nás doma sa stal veľmi obľúbeným koláč vymiesený vidličkou, nevyžaduje použitie mixéra. Je veľmi jednoduchý, a zároveň sladký a chutný. Oplatí sa ho pripraviť na nadchádzajúci víkend.
Moja stará mama vždy hovorila, že na to, aby ste pripravili niečo chutné a jednoduché, nepotrebujete luxusné vybavenie. V kuchyni veľmi zriedka používala mixér, alebo kuchynský robot. Všetko robila ručne, a to prispelo k tomu, že väčšinu pečiva robila vidličkou. Práve ňou miešala všetky ingrediencie a nehrala sa s kuchynskými robotmi ani inými typmi zariadení.
Tak vznikol tento recept na koláč vymiešaný vidličkou s použitím sladkého ovocia. Môžete do neho pridať čokoľvek, čo máte radi, no pamätajte, že by toho malo byť naozaj veľa. Koláč by mal byť naplnený ovocím až po okraj a vrch by mal byť posypaný domácou drobenkou. Po upečení sa tento koláč výborne hodí k horúcemu čaju alebo káve.
Recept na koláč vymiesený vidličkou 🙂
Ingrediencie:
- 750 g pšeničnej múky,
- 250 g jemného cukru,
- 3/4 šálky 12% smotany,
- 3/4 šálky oleja,
- 4 vajcia,
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- zmes malín, jahôd a čučoriedok.
Prísady na drobenku:
- 2 polievkové lyžice margarínu,
- 3 lyžice cukru,
- 5 lyžíc múky.
Spôsob prípravy:
- Vajíčka rozbijeme do väčšej misky a jemne ich rozšľaháme vidličkou. Pridajte k nim cukor a smotanu a všetko opäť premiešajte.
- Keď sa ingrediencie spoja, prilejeme olej a stále miešame. Nakoniec prisypte preosiatu múku a všetko opäť premiešajte vidličkou. Cesto by malo byť jednotné a hladké.
- Plech vyložte papierom na pečenie a nalejte doň pripravené cesto, vrch zarovnajte stierkou. Na cesto poukladajte umyté a osušené ovocie a jemne ho pritlačte.
- Teraz si pripravte drobenku. Margarín nakrájajte na kocky, pridajte cukor a múku. Vymiesime na vhodnú konzistenciu.
- Hotovou drobenkou posypeme vrch koláča. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 55 minút. Koláč nechajte vychladnúť a podávajte s čajom alebo kávou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Moja babička vždy robila cesto na pirohy „od oka“. Nakoniec mi prezradila recept. Vychádzali mäkké
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.