30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz).
Čo by ste mali pripraviť na raňajky, aby chutilo celej rodine, aby ste na to potrebovali len pár ingrediencií a aby príprava trvala menej ako pol hodiny? Moja babička vždy poznala odpoveď na túto otázku. Jedným z receptov, ktoré kraľovali v jej kuchyni, bol chlieb vo vajíčku so syrom. Je naozaj vynikajúci a ľahko sa pripravuje.
Chlieb vo vajíčku je klasika z detstva a dá sa tento jednoduchý recept nejako vylepšiť? V každom prípade. Stačí, keď k vajíčkam pridáte, tak ako to robila moja babička, ešte niekoľko ingrediencií a namiesto vyprážania – upečiete v rúre. Vďaka tomuto kroku je pochúťka oveľa zdravšia. Čo presne je potrebné? Presvedčte sa sami. Tento recept si určite zamilujete.
Chlieb vo vajíčku so syrom z rúry. To sú moje obľúbené raňajky
Keď pripravujem chlieb vo vajíčku, prenášam sa do bezstarostných čias svojho detstva. Keď som trávila prázdniny u babičky, vždy som si na ňom pochutnala najlepšie. Na jeho prípravu potrebujete, samozrejme, chlieb, najlepšie už trochu starší, ako aj vajcia a syr. Ale to nie je všetko. Tu je kompletný zoznam potrebných produktov.
Zloženie:
- plátky chleba (najlepšie mierne staršie),
- vajcia,
- syr – nakrájaný na plátky alebo nastrúhaný,
- bylinky a korenie – petržlen, pažítka, soľ, korenie a sušená paprika.
- Okrem toho budete potrebovať aj tuk a múku alebo papier na pečenie na ochranu plechu.
Ako pripraviť vaječno-syrový chlieb z rúry? Je to rýchle a jednoduché jedlo
Pri príprave vaječno-syrového chleba z rúry začnite prípravou plechu na pečenie. Vymastite ho a vysypte múkou alebo ho vyložte papierom na pečenie. Rúru tiež predhrejte na 180 stupňov Celzia. Teraz sa pustite do samotného chleba podľa nižšie uvedených pokynov.
Postup prípravy:
- Vajíčka rozbijeme do misky alebo hlbokého taniera a vymiešame na hladkú hmotu.
- Pridajte nasekané bylinky a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
- Teraz namočte každý z pripravených plátkov chleba do vaječnej zmesi a položte ich na plech. Nakoniec ich posypeme syrom.
- Plech vložte do rúry a pečte pri teplote 180 °C 15 – 20 minút.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Už nesmažím ani nevarím. Objavila som nové obľúbené raňajky. Vajíčka teraz „odkladám“ do sitka
Dokonale tekutý žĺtok, zamatový a pevný bielok. Recept na výborné vajíčka mollet
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.