01.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya).
Ako urobiť piškótu, ktorá sa vždy vydarí, krásne nadvihne a nespadne? Nad pekáčom nemusíte šepkať tajné kúzla, stačí použiť určitý trik. Najlepšie cukrárky a skúsené gazdinky vždy pridajú do piškót trochu ingrediencie, ktorá bola za komunistov vždy dostupná v obchodoch.
Piškótový korpus je koláč ako vydatá žena – môže byť rozmarný. Nechce rásť, a keď sa tak stane, často padá a často praská. Ak sa vám už aspoň raz stala podobná piškótová katastrofa, určite si zapamätajte recept nižšie a nezabudnite na jednu ingredienciu. Aby bola vaša piškóta dokonalá, pridajte do cesta trochu octu. Garantujem, že to nijako neovplyvní chuť.
Recept na piškótu, ktorý sa vždy vydarí. Pridajte túto zložku
Ingrediencie:
- 6 veľkých vajec,
- 1 plný pohár cukru,
- 1 šálka múky, najlepšie tortovej múky,
- pol hrnčeka zemiakového škrobu,
- 1 lyžica octu,
- štipka soli.
Najlepšia piškóta – ako na to:
- Prvá a najdôležitejšia vec, s ktorou treba začať, je zabezpečiť, aby všetky ingrediencie mali rovnakú teplotu. Vajíčka si teda vyberte z chladničky vopred, aby sa trochu zohriali.
- Pripravte si misku. Oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky vymiešame s octom a práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme s cukrom a soľou dotuha. Nezabudnite pridať cukor v dávkach.
- Keď získate svetlú a lesklú pusinku, pridajte žĺtky a znova premiešajte. Potom pridajte múku a zemiakovú múku v dávkach, miešajte pri nízkej rýchlosti.
- Pripravíme si formu na pečenie a jej dno vymastíme maslom a krupicou. Boky nemastite – piškóta musí „rásť“. Potom cesto vylejeme do formy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme cca 35 minút.
- Po upečení piškótu schlaďte s pootvorenými dvierkami rúry alebo ju z výšky asi 30 cm hádzajte na zem. Potom budete mať istotu, že nespadne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vyšiel na prvýkrát a bude na mojom stole každý týždeň. Piškótový koláč nespadne a je ľahký
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.