6.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/gowithstock).
Každý si z času na čas rád pochutí na niečom sladkom. Nemusíte sa však ponáhľať do cukrárne, aby ste si k popoludňajšej káve dopriali lahodný, vlhký koláčik – môžete si ho ľahko pripraviť doma. Stačí mať po ruke zrelé ovocie a niekoľko príloh. Raz-dva a máte luxusný dezert.
Zdanlivo chlieb, a predsa koláč. Banánový chlieb je dezert, ktorý má nespočetné množstvo výhod a dôvodov, prečo ho pripraviť. Po prvé, jeho príprava je veľmi, veľmi jednoduchá, stačí v podstate len zmiešať ingrediencie. Po druhé, je hotový za krátky čas a veľmi rýchlo sa aj upečie. Umožňuje vám využiť banány, ktoré možno o chvíľu dosiahnu „starobu“ a už nebudú vhodné na konzumáciu. Ak teda máte na pulte prezreté banány, vezmite ich, múku, vajcia a niekoľko drobných ingrediencií a nastavte rúru.
Banánový chlieb – dokonalý koláč na prvý školský týždeň, ale aj po ňom
Ingrediencie:
- 4 banány, najlepšie dobre dozreté,
- 2,5 šálky pšeničnej múky, najlepšie hladká, max. polohrubá,
- 2 vrchovaté čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 1 plná čajová lyžička sódy bikarbóny,
- kocka masla, približne 200 g,
- 4 väčšie vajcia,
- 1 neúplná šálka cukru,
- 1 polievková lyžica vanilkového cukru,
- približne 1,5 g vanilkového cukru
- 3/4 tabuľky bielej čokolády,
- hrsť mandlí
- čajová lyžička škorice.
Banánový chlieb – ako ho pripraviť:
- Pripravte si misku a rozšľahajte do nej vajcia. Začnite miešať a postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor. Keď získate hladkú hmotu, pridajte banány roztlačené vidličkou.
- Do zmesi tenkým prúdom vlejte maslo rozpustené v hrnci. Miešajte 2 minúty, kým sa ingrediencie nespoja.
- Do ďalšej misy preosejeme múku, pridáme sódu bikarbónu a prášok do pečiva a dôkladne premiešame. Potom po častiach pridávajte suché prísady do banánovej zmesi a miešajte stierkou alebo mixérom na nízkych otáčkach.
- Keď sa ingrediencie spoja a zmes trochu zhustne, pridajte mandle rozdrvené v mixéri a nadrobno nasekanú bielu čokoládu a škoricu (ak používate, môžete pridať aj kandizované ovocie alebo sušené brusnice).
- Zmes nalejte do dvoch malých tortových foriem vyložených papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 50-60 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som najlepší chlieb bez múky. Je mäkký aj štyri dni
Biblický hit odporúčaný odborníkmi na výživu. Vyskúšajte ho raz a už nebudete jesť žiadny iný chlieb
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.