Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Kysnuté cesto podľa tohto receptu vždy vyjde. Chutí ako od babičky

12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka). Jedným zo základných receptov v kuchyni každej gazdinky je recept na kysnuté cesto. Je to skvelý základ na prípravu pečiva s ovocím...

12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka).

Jedným zo základných receptov v kuchyni každej gazdinky je recept na kysnuté cesto. Je to skvelý základ na prípravu pečiva s ovocím alebo inými obľúbenými prílohami, prípadne aj so samotnou drobenkou. Prečítajte si o kysnutom ceste podľa babičkinho receptu a o triku, vďaka ktorému bude vždy dokonale vykysnuté.

Kysnuté cesto podľa tohto receptu vždy vyjde.
Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka

Prísady na kysnuté cesto podľa babičkinho receptu

Prísady na kysnuté cesto sú produkty, ktoré nájdete prakticky v každej domácnosti. Na prípravu kysnutého cesta podľa babičkinho receptu budete potrebovať:

Ingrediencie:

  • 1 lyžičku vanilkového cukru,
  • 100 g cukru,
  • 100 g masla,
  • 2 vajcia,
  • 25 g čerstvého droždia,
  • 250 ml mlieka,
  • 500 g pšeničnej múky,
  • štipku soli.

Nezabudnite, že maslo a vajcia musia mať izbovú teplotu, preto je najlepšie vybrať ich z chladničky dostatočne skoro. Mlieko jemne zohrejte, aby bolo vlažné. Čerstvé droždie môžete nahradiť aj približne 7 g sušeného droždia.

Kysnuté cesto podľa babičkinho receptu – ako ho pripraviť.

Začnite prípravou kvásku. Do misky alebo džbánu nasypte rozdrobené droždie, pridajte lyžicu cukru, dve lyžice múky a pol šálky vlažného mlieka. Premiešajte, prikryte utierkou a nechajte asi 15 minút odstáť. Múku preosejeme do veľkej misy, pridáme vanilkový cukor, cukor, rozpustené a vychladnuté maslo, vajcia, kvások a štipku soli. Dôkladne vymiesime cesto, prikryjeme ho utierkou a odložíme na približne 70 minút, aby sa zdvojnásobil jeho objem. Plech s rozmermi 23 × 28 cm vyložíme papierom na pečenie, vykysnuté cesto opäť premiesime a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 40 minút.

Najväčším trikom pri príprave dokonalého kysnutého cesta je však…. teplota vašich rúk.
Foto: shutterstock/charnsitr

Čo môžete urobiť, aby vaše kysnuté cesto vždy vyšlo perfektne? Nezabudnite na teplotu

Kľúčom k pečeniu dokonalého kysnutého cesta je teplota. Ide predovšetkým o teplotu v miestnosti a žiadny prievan. Dôležité je tiež pamätať na správnu teplotu tekutín, najmä mlieka. Malo by byť vlažné, ale nie horúce, pretože by mohlo zničiť kvasnice. Najväčším trikom pri príprave dokonalého kysnutého cesta je však…. teplota vašich rúk. Málokto na to myslí, ale ak začnete miesiť cesto studenými rukami, nebude mať ideálne podmienky na správne vykysnutie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na chlebík. Nie je v ňom žiadna múka ani droždie. Mohla by som ho jesť bez prestávky

Neexistuje jednoduchší recept na kysnuté cesto. Vykysne za okamih a je nadýchané ako obláčik


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Lahodné rafaello palacinky. Pre milovníkov kokosovej chuti

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina). Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným…

Najlepší dezert pre milovníkov čokolády. Recept na ,,Čokoládový sen“

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shutterstock AI). ,,Čokoládový sen" je určite koláč na zvláštne príležitosti. Na hostí vždy urobí dojem. Niet divu, kombinácii dokonale…

Egreše zbožňujú túto prírodnú zložku. Stačí rozsypať raz za mesiac. Úroda vás prekvapí

20.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Goskova Tatiana). Egreše dobre reagujú na prirodzené spôsoby hnojenia, no nie každý vie, ktorá zložka funguje najlepšie. Na jar…

Pozor na osy! Tieto veci ich priťahujú k vášmu domu ako magnet

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Piotr Velixar). Teplé dni prinášajú nielen radosť zo slnka, ale aj nevítaných návštevníkov. Stačí jeden lákavý vôňový signál a…

Kuracie mäso plnené špenátom. Rodina ho bude chcieť jesť častejšie

20.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gowithstock). Kuracie mäso plnené špenátom je jedlo s jednoduchou prípravou, ktoré sa dá pripraviť len za 30 minút, vďaka…

Auto Trendy

Čo skrýva Dacia Duster upravená Nemcami za 46 000 eur?

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia Duster, ktorú poznáme ako cenovo dostupné SUV, prešla pod rukami nemeckých dizajnérov radikálnou premenou. Výsledok? Agresívny dizajn, športová elegancia a jedno poriadne prekvapenie v…

Päťmetrový rodinný sedan so spotrebou len 3,7 l/100 km za cenu, ktorá vyráža dych!

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový priemysel čelí ďalšiemu šoku z východu. Čínska automobilka Geely uvádza na trh luxusný sedan Yinhe Xingyao 8 alias Galaxy Starship 8, ktorý ponúka výbavu…

Nový kráľ ciest: Svetové auto roka 2025

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kia EV3 si získala srdcia motoristov i odborníkov z celého sveta a zažiarila na medzinárodnom autosalóne v New Yorku ako Svetové auto roka 2025. Tento…

Mäkký pedál, horúce brzdy? Možno je čas vymeniť brzdovú kvapalinu!

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdová kvapalina je jednou z najdôležitejších, no často prehliadaných súčastí vášho auta. Nepozornosť v jej údržbe môže mať fatálne následky - od zlyhania bŕzd až…

Mestský crossover Omoda 3: Čínska odpoveď na Daciu Duster?

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky koncern Chery, známy úspešným modelom Omoda 5, odhaľuje svoju ďalšiu automobilovú novinku – Omodu 3. Tento mestský crossover s ostrými líniami karosérie a moderným…

Najosamelejší dom sveta: Tajomná budova na ostrove, kde sa zastavil čas

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde nepočuť nič iné len šum mora a kriky vtákov. Žiadne autá, žiadni susedia, žiadny ruch civilizácie. Len vy, divoká príroda a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov