Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Keď začne jeseň, pečiem tento dezert každý víkend. Je taký krehký, že sa rozplýva sa v ústach

12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo). Hrušky s crumble (pod drobenkou) sú jedným z najlepších dezertov na blížiacu sa jeseň. Karamelizované ovocie zapečené pod ovsenou drobenkou je dokonalým...

12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo).

Hrušky s crumble (pod drobenkou) sú jedným z najlepších dezertov na blížiacu sa jeseň. Karamelizované ovocie zapečené pod ovsenou drobenkou je dokonalým doplnkom k popoludňajšej káve. Príprava pečiva je takmer triviálna.

Karamelizované hrušky zapečené pod ovsenou drobenkou sú dokonalým doplnkom k popoludňajšej káve.
Foto: shutterstock/margouillat photo

Ak hľadáte inšpiráciu na jednoduchý dezert s ovocím, určite vyskúšajte upiecť hrušky pod drobenkou. Podávané s kopčekom vanilkovej zmrzliny nemajú konkurenciu. Garantujeme vám, že ochutnávka sa neskončí len pri jednej porcii.

Dajú sa hrušky zmraziť? Jesenné ovocie je ideálnym základom pre chutné pečivo


Otázka, či sa hrušky dajú zmraziť, vyvoláva mnoho otázok. My ich však radi rozptýlime. Ovocie, ako sú hrušky, sa dá bez problémov skladovať v mrazničke, ak ho plánujete neskôr použiť napríklad na prípravu koláčov alebo muffinov. Po rozmrazení budú mäkké, takže sú ideálne ako základ pre nasledujúci dezert.

Ingrediencie na karamelizované hrušky:

  • 900 g hrušiek,
  • 90 g cukru,
  • 100 ml suchého bieleho vína,
  • 2 PL citrónovej šťavy.

Prísady na drobenku:

  • 250 g mandľovej alebo pšeničnej múky,
  • 140 g masla,
  • 50 g ovsených vločiek,
  • 15 g vanilkového cukru,
  • 5 PL cukru,
  • voliteľné: škorica.
Karamelizované hrušky s crumble chutia dokonale s vanilkovou zmrzlinou.
Foto: shutterstock/Julie Style

Hrušky zapečené s ovsenou drobenkou. Spôsob prípravy

Hrušky najprv umyte a ošúpte. Rozdeľte ich na polovice, vyrežte z nich semenné hniezda a potom ich nakrájajte na malé kúsky. Zalejte ich trochou citrónovej šťavy. V ďalšom kroku pridajte cukor na suchú panvicu a smažte, kým neskaramelizuje do zlatista.

Do sladkej zmesi pridajte biele víno. Zmes miešajte, kým nebude mať konzistenciu hustej omáčky. Potom pridajte nakrájané hrušky. Za stáleho miešania ich niekoľko minút karamelizujte. Ovocie s omáčkou preložte do koláčovej alebo inej formy. Rovnomerne ich rozložte tak, aby pokryli celé dno.

Teraz je čas na drobenku. Do misky dáme preosiatu múku, maslo, obyčajný a vanilkový cukor a ovsené vločky. Spojte ich a ručne ich vymiešajte na hladkú hmotu. Keď máte konzistenciu drobenky, presypte ju na ovocie. Nakoniec vložte formu do rúry a dezert pečte pol hodiny pri teplote 180 °C. Po polhodine koláč vyberte a odložte ho vychladnúť. Zdobíme práškovým cukrom a podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento koláč robím vždy v septembri. Je krehký, sladký a zmizne z formy za 5 minút

Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov