12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Steph Couvrette).
Bravčové rezne sú klasikou, ktorá nikdy neomrzí. Niektorí ľudia ich môžu jesť každý deň a stále ich budú vychvaľovať. Na prípravu tohto šťavnatého a chutného mäsa však musíte v kuchyni vynaložiť určité úsilie. Nedávno som zistila, že v tejto verzii sú nielen rýchlejšie, ale aj chutnejšie. Odteraz ich už nerobím inak.
Bravčové rezne sa mi spájajú s rodinnými stretnutiami, oslavami a dokonca aj s udalosťami, ako sú svadby. V mnohých domácnostiach sa pripravujú každú nedeľu a podávajú sa s chutnými a jemnými zemiakmi a obľúbeným šalátom. Napriek skvelej chuti majú tieto rezne aj svoje nevýhody. Jednou z nich je, že ich príprava si vyžaduje veľa času. Tento čas sa neslúži len na šľahanie a obaľovanie, ale aj na vyprážanie. Našťastie, vďaka nasledujúcemu receptu tento proces nie je potrebný. Namiesto panvice na vyprážanie použite toto zariadenie.
Možno si myslíte, že najchutnejšie bravčové rezne sa vám podarí pripraviť len vtedy, ak ich pripravíte podľa klasického receptu. Nič nemôže byť ďalej od pravdy, pretože tento spôsob prípravy bravčových rezňov prekonáva všetky ostatné. Na ich prípravu nepotrebujete veľa tuku a panvicu. Stačí rúra a všetko sa urobí samo. Aby rezne zostali plné chuti a šťavnaté, podlejte ich počas pečenia vývarom. Dodá im tú správnu chuť.
Pečené bravčové rezne – recept
Ingrediencie:
- 4 bravčové rezne,
- 2 vajcia,
- 3 lyžice horčice
- 1 PL medu,
- pohár strúhanky,
- 100 ml olivového oleja,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1/2 šálky bujónu,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 100 g nastrúhaného syra.
Spôsob prípravy:
- Bravčové rezne nakrájajte na tenké plátky a z oboch strán ich okoreňte soľou, korením a sladkou paprikou.
- V miske zmiešame vajcia, horčicu, med a pretlačený cesnak. Každý rezeň obalíme v tejto zmesi a potom v strúhanke.
- Rezne položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte ich olivovým olejom a pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 15 minút.
- Po tomto čase rezne zalejte vývarom, posypte strúhaným syrom a pečte ďalších 10 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne. Vďaka vývaru budú rezne šťavnaté a nebudú suché. Rezne podávajte s varenými zemiakmi a obľúbeným šalátom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Je to večera, na ktorú vaša rodina nikdy nezabudne. Týmto pokrmom upútate ich pozornosť na dlhý čas
Vzala som si ich do práce a všetci si pýtali recept. Je to len chvíľka práce a účinok je ohromujúci
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.