Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Mlieko v palacinkách som nahradila inou surovinou. Nečakala som, že budú také zamatové

13.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello). Každý robí palacinky po svojom. Mnohí ani nepoužívajú konkrétny recept, ale robia ich len od oka, ako sa to kedysi naučili. Na tom...

13.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello).

Každý robí palacinky po svojom. Mnohí ani nepoužívajú konkrétny recept, ale robia ich len od oka, ako sa to kedysi naučili. Na tom nie je nič zlé, ale niekedy sa oplatí vyjsť z tradičného rámca a vyskúšať niečo nové, napríklad vymeniť jednu prísadu za inú. Týmto jednoduchým spôsobom môžete mierne vylepšiť toto pomerne obyčajné (ale veľmi chutné!) jedlo. Môžete sa napríklad zaobísť bez mlieka. Ako pripraviť palacinky bez mlieka? Jednoducho: namiesto neho pridáte cmar.

Ako môžete pripraviť palacinky bez mlieka? Tak, že namiesto neho použijete cmar, ktorý ovplyvní chuť aj konzistenciu palaciniek.
Foto: shutterstock.com/monticello

Mlieko je jedným zo základných produktov, ktoré sú potrebné na prípravu palaciniek. Nie je však nevyhnutné. V skutočnosti ho môžete ľahko nahradiť inými nápojmi. Ako môžete pripraviť palacinky bez mlieka? Tak, že namiesto neho použijete cmar, ktorý ovplyvní chuť aj konzistenciu palaciniek. Vďaka nemu sú palacinky jemnejšie a zamatovejšie. Musím sa priznať, že keď som túto verziu testovala prvýkrát, bola som prekvapená, že štruktúra palaciniek s cmarom je taká odlišná od tej klasickej.

Na prípravu palaciniek bez mlieka potrebujete okrem cmaru ešte tri ďalšie prísady. Sú to: pšeničná múka, vajcia a tuk podľa vlastného výberu – môže to byť rastlinný olej alebo rozpustené maslo. Doplnky sú úplne na vás. Vyberte si tie, ktoré máte najradšej. Nižšie uvádzame návod krok za krokom, ako pripraviť palacinky bez mlieka.

Recept na palacinky bez mlieka. Nahraďte ho cmarom a budete príjemne prekvapení

Ingrediencie:

  • 2 šálky cmaru,
  • 2 šálky pšeničnej múky,
  • 3 vajcia,
  • 2 lyžice rozpusteného masla alebo repkového oleja,
  • olej na pečenie,
  • obľúbené doplnky.
Doplnky do palaciniek sú úplne na vás. Vyberte si tie, ktoré máte najradšej.
Foto: shutterstock/sweet marshmallow

Postup prípravy:

Príprava palaciniek bez mlieka sa v podstate nelíši od klasického receptu. Do veľkej misy nasypeme múku, pridáme cmar, vajcia a olej alebo maslo. Prísady spojte buď mixérom, alebo metličkou. Na dosiahnutie dokonalej konzistencie by malo palacinkové cesto dobre pokryť povrch lyžice a stekať dolu. Keď je hotové, odstavte ho – najlepšie na pol hodiny, ak máte čas, a ak nie, postačí aj niekoľko minút. To umožní lepku z múky „odpočinúť si“ a cesto zhustne, takže sa zníži riziko, že sa palacinky počas pečenia roztrhnú. Namiesto toho budú pružnejšie.

Rozohrejte panvicu. Ak máte panvicu s nepriľnavým povrchom, nemastite ju. Ak nie, môžete ju potrieť trochou oleja. Naberte naberačkou časť cesta na palacinky bez mlieka a nalejte ho na panvicu. Rovnomerne rozotrite. Smažte ich z oboch strán, aby pekne zhnedli.

Prečo sa prvá palacinka často nevydarí?

Veľmi často sa stáva, že prvá palacinka nevyjde. Roztrhne sa alebo vyjde malá a neforemná. Tento zaujímavý jav možno pripísať… nedostatku trpezlivosti. Prvá palacinka sa nepodarí, pretože cesto sa dostane na príliš studenú panvicu. Postupom času, ako sa smažia ďalšie palacinky, sa panvica zohrieva a zohrieva, vďaka čomu sa ďalšie palacinky vydaria dokonale.

Príčinou môže byť aj príliš veľa tuku. Palacinkové cesto by sa malo rovnomerne rozliať po povrchu panvice, ale ak je v nej priveľa oleja alebo rozpusteného masla, cesto sa zrazí skôr, ako sa stihne rozliať. To ovplyvňuje konečný vzhľad palacinky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Keď začne jeseň, pečiem tento dezert každý víkend. Je taký krehký, že sa rozplýva sa v ústach

Tento koláč robím vždy v septembri. Je krehký, sladký a zmizne z formy za 5 minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov