24.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).
Banánový chlebík v zdravej verzii je nielen chutný, ale aj rýchly na prípravu. Tento recept je skvelý pre každého, kto chce mať sladkú pochúťku bez výčitiek. Žiadny cukor, žiadna múka a iba minimum tuku – a výsledkom je jemný, nadýchaný chlebík, ktorý si zamilujete!
Tento chlebík sa nedá prejsť ľahostajne. Vyzerá lákavo, krásne vonia a chutí neskutočne dobre. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Nie je potrebné žiadne zložité kuchynské vybavenie. Potrebujete len nasledujúce ingrediencie a trochu pevnej vôle. Jedno je isté – výsledok vás odmení za čas, ktorý ste strávili prípravou tohto chlebíka.
Tento recept je ideálny na raňajky, desiatu alebo len tak ku káve. Navyše, vaše deti ho určite ocenia, či už doma, alebo ako chutnú desiatu do školy.
Potrebné ingrediencie:
- 3 zrelé banány (plus 1 na ozdobu)
- 2 veľké vajcia
- 3 kopcovité lyžice medu
- 270 g ovsených vločiek alebo ovsenej/špaldovej múky (cca 320 g)100 g kokosového oleja alebo repkového oleja
- lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky škorice
- voliteľné: 30 g horkej čokolády
Postup prípravy:
- Príprava banánov: Najskôr si zrelé banány roztlačte na kašu vidličkou. Banány dodajú chlebíku jemnú sladkosť a vláčnosť.
- Pridajte vajcia a sladidlo: Do banánovej kaše pridajte vajcia a med. Zmes vyšľahajte mixérom približne 1 minútu, aby sa suroviny dobre spojili.
- Ovsené vločky: Ovsené vločky rozmixujte v mixéri, aby ste z nich vytvorili múku. Ak chcete, môžete použiť aj hotovú ovsenú alebo špaldovú múku. Do zmesi pridajte múku, prášok do pečiva, škoricu a kokosový olej. Jemne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
- Pridanie čokolády (voliteľné): Ak máte radi čokoládu, môžete do cesta pridať nasekanú horkú čokoládu. Polovicu zamiešajte do cesta a druhú polovicu si odložte na ozdobu.
- Pečenie: Cesto vylejte do formy na chlebík (ideálne 10 x 22 cm), ktorú predtým vyložte papierom na pečenie. Na vrch cesta položte pozdĺžne prekrojený banán. Pečte v predhriatej rúre na 185 °C približne 40-45 minút, alebo kým nebude chlebík hotový (test suchej špajle).
Po upečení nechajte chlebík chvíľu vychladnúť a potom si vychutnajte túto zdravú dobrotu!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Moja mama týmto punčom vždy namáčala piškótu. Koláč nikdy nebol suchý. Len voda a 3 prísady
Recept na expresný a ultra zdravý chlieb. Pripravíte ho za 3 minúty
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.