14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dina Photo Stories).
Jednoduchý dezert, na ktorého prípravu potrebujete len štyri ingrediencie. Poteší vás jednoduchou prípravou, ako aj šialene čokoládovou chuťou, ktorá ukradne srdcia vašich hostí a domácnosti. Zaujímavosťou je, že na prípravu tohto dezertu budete potrebovať… varenú ryžu. Objavte recept na úžasný čokoládový dezert.
Nikdy neviete, kedy dostanete chuť na niečo sladké. V takom prípade nemusíte hneď bežať do obchodu, pretože chutný dezert si môžete pripraviť sami doma. Najlepšie na tom je, že potrebné výrobky určite nájdete takmer v každej kuchyni.
Jednoduchý a chutný dezert zo 4 ingrediencií. Poteší celú rodinu
Pre mnohých ľudí je čokoládový dezert najlepšou formou sladkého raja. Získa si srdcia malých aj dospelých. Preto sa oplatí vedieť, ako pripraviť šialene chutný a intenzívne čokoládový dezert.
Zaujímavé je, že na jeho prípravu potrebujete len kakao, čokoládu, vodu a… ryžu. Posledná zložka je možno trochu prekvapujúca, ale práve ona tvorí základ výnimočne hustej a intenzívne čokoládovej peny.
Chuti ryže v tomto dezerte sa nemusíte obávať. Nič nemôže byť ďalej od pravdy, pretože ryža sa mení na zamatovú penu s výraznou čokoládovou chuťou. Zostala vám od večere uvarená ryža? Už viete, že nemusí prísť nazmar. Bude sa vám hodiť na prípravu krémového čokoládového dezertu.
Čokoládový dezert z ryže – recept
Ako už bolo spomenuté, na prípravu tohto dezertu potrebujete len 4 ingrediencie v nasledujúcom pomere:
- 1 šálku uvarenej ryže
- 125 ml horúcej vody
- 250 g horkej čokolády
- 4/5 lyžičky kakaa.
Spôsob prípravy:
Prípravu čokoládového dezertu začnite tým, že do nádoby mixéra vložíte uvarenú a vychladnutú ryžu. Pridajte vodu a čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Mixujte, kým hmota nebude hladká a zamatová.
Pripravenú penu vložte do misiek alebo formičiek a vložte do chladničky približne na dve hodiny. Po tomto čase vychladnutú penu vyberte a podľa chuti ozdobte kakaom alebo ovocím. K čokoláde sa výborne hodia maliny alebo jahody.
Tento dezert môžete jesť hneď po vybratí z chladničky. Môžete mu dať chvíľu čas, aby trochu zmäkol. Potom bude ideálny na jedenie lyžičkou, bude sa rozpúšťať v ústach. Čokoládová chuť poteší každého. Vaša domácnosť si bude pýtať ďalšie a hostia sa budú pýtať na recept. Dobrú chuť!
Ako uvádza tiktoker veganabitofall:
- „Keď som tento recept uvidel prvýkrát, neveril som, že sa dá zvyšok ryže premeniť na dekadentnú čokoládovú penu. Ale po vyskúšaní môžem s istotou povedať, že ryžu vôbec necítite a výsledok je neuveriteľne čokoládový, krémový a jednoducho tak lahodný a chutný.“
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.