Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému...

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému a krehkého lístkového cesta. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí vedieť, aké ingrediencie a pomery skombinovať, aby tento dezert chutil dokonale. Tu je niekoľko tipov, ako na to.

Krémeš – jednoduchý koláč z lístkového cesta a vanilkového krému.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Chrumkavé a chutné lístkové cesto preložené hladkým a jemným vanilkovým krémom je niečo, čo znie ako dokonalá kombinácia. Niet divu, že krémeš si už roky získava srdcia a stále sa s obľubou pripravuje. Navyše jeho príprava nie je náročná. Tu je recept, vďaka ktorému bude tento dezert vždy dokonalý.

Krémeš – aké je tajomstvo jeho chuti?

Krémeš je dezert, ktorý za svoju jedinečnú chuť vďačí dokonale chrumkavému lístkovému cestu v kombinácii s hladkým a jemným vanilkovým krémom.

  • Pri príprave krémešov sa oplatí staviť na kvalitné lístkové cesto a vybrať si cesto s vysokým obsahom masla. Práve vďaka maslu bude naše pečivo chrumkavé a krehké. Okrem toho prispeje k tomu, že sa vrstvy počas pečenia dokonale oddelia.
  • Veľmi dôležitá je aj príprava krému. V recepte, ktorý odporúčame nižšie, je základom vanilkový puding pozostávajúci zo žĺtkov, mlieka, masla a cukru. Vďaka dokonalej kombinácii týchto surovín je krém hladký a plný chuti.

Ako pripraviť dokonalý krémeš? Tento recept sa vždy podarí

Samotná príprava krémeša nie je náročná, ale vyžaduje si kombináciu správnych ingrediencií a výber správneho pomeru, aby bol dezert dokonalý.

Medzi produkty, ktoré potrebujeme na prípravu krémešov, patria:

  • 2 balenia studeného lístkového cesta,
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru.

Na druhej strane, ingrediencie na krém sú tieto:

  • 5 žĺtkov,
  • 2 šálky mlieka,
  • 32 g vanilkového cukru,
  • 3 PL pšeničnej hladkej múky,
  • 1 šálka cukru,
  • 200 g mäkkého masla.
Krémeš patrí medzi dezerty, ktoré nie sú náročné na prípravu.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Prípravu krémeša začneme prípravou vanilkového krému. V miske zmiešajte cukor so žĺtkami, vanilkovým cukrom, šálkou mlieka a múkou. Zmes by mala byť homogénna. Potom v hrnci zohrievajte zvyšok mlieka, kým nepríde do varu. 

Do vriaceho mlieka postupne prilievajte vaječnú zmes a priebežne miešajte, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Zmes varte asi 3 minúty, kým krém nezhustne. Hotový puding nalejte do misy a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť. 

Medzitým si môžeme pripraviť lístkové cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia a na plech vystlaný papierom na pečenie položíme jeden balíček lístkového cesta. Popicháme ho vidličkou, aby sa rovnomerne upieklo, a vložíme do rúry na 10 minút, kým nie je zlatisté a chrumkavé.

Druhé balenie lístkového cesta položte na plech a nožom ho nakrájajte na obdĺžniky, ale neprekrojte ich až do konca. Cesto popichajte vidličkou a pečte 10 minút. Obe lístkové cestá necháme vychladnúť. 

Keď krém vychladne, vyšľaháme mäkké maslo do peny a postupne pridáme puding. Stále miešajte, aby bol puding jednotný. Potom krém rozotrite na upečený základ z lístkového cesta. Opatrne ho prikryjeme druhým kúskom lístkového cesta, ktorý sme rozdelili na obdĺžniky. Nakoniec krémeš posypeme práškovým cukrom. Pred podávaním je najlepšie dezert na 2 hodiny odložiť do chladničky. Tým získa dokonalú štruktúru.

Recept na krémeš od tiktokera food_cake8 je zaujímavý tým, že namiesto lístkového cesta boli použité medové pláty a vanilkový krém doplnila o vrstvu šľahačky. Prajeme dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Moja svokra urobila plnené kuracie rezne. Nebíčko v ústach je slabé slovo

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Pre mnohých ľudí sú kuracie rezne takým klasickým jedlom, že si myslia, že ich už nič nemôže prekvapiť.…

Je to to najhoršie, čo si môžete pridať do kávy. „Biely jed“ môže byť ešte horší ako cukor

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Djordje Novakov). Mnohí ľudia si bez nej nevedia predstaviť rannú kávu, preto je načase prehodnotiť svoje zvyky. Hoci obľúbený…

Torta „kráľovná jesene“ je najjednoduchšia torta na svete. Je vlhká a mäkká ako piškóta

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view). Každé ročné obdobie sa môže pochváliť vlastnými charakteristickými koláčmi, ale leto a jeseň majú…

Do polievky vhoďte 4 kocky ľadu. Okamžitý účinok vás prekvapí

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív) Zlá technika prípravy vývaru môže viesť k jeho zakaleniu. To sa často stáva začínajúcim kuchárom, ale aj…

Tento recept na škoricové slimáčiky patrí medzi moje najobľúbenejšie. Sú mäkké ako vankúšik

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/K_E_N). Sú mäkké, sladké a nádherne voňajú. Vždy, keď pripravujem tieto škoricové slimáky, dostanem hlad už vo fáze vaľkania…

Auto Trendy

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov sa jej predalo takmer 5 miliónov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch série Šinkansen. Japonsko má s vývojom…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články možno nabiť z 10 % na…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento stroj nie je len obyčajným vozidlom,…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S týmto receptom by sa mal mestský…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov