25.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Myslíte si, že na prípravu dobrého koláča potrebujete rúru? Vôbec nie. Dokonca ho ani nemusíte dávať do chladničky, aby stuhol. Stačí, ak zmiešate ingrediencie a dáte ho do… mikrovlnnej rúry. Takto pripravíte koláč v pohári, známy aj ako hrnčekový koláč. Bude hotový už za niekoľko minút.
Koláčik je hitom, keď máme málo času a chuť na sladké nás nepustí. Ak pečiete dezerty pravidelne, väčšinu ingrediencií už pravdepodobne máte doma. Vyhraďte si teda pár voľných minút (alebo desiatku, ak musíte pre niečo odbehnúť do obchodu), pripravte si koláčik do hrnčeka a vychutnajte si ho za pár okamihov. Nemusíte zapínať rúru, nemusíte nič dávať do chladničky a čakať hodiny, kým to stuhne. Jediné, čo potrebujete, je mikrovlnná rúra.
Koláčik, ktorý pripravíte za 5 minút
Ingrediencie:
- 3 PL pšeničnej múky,
- 3 PL mlieka,
- 3 PL jemného cukru,
- 3 PL rastlinného oleja,
- 3 PL pudingového prášku, napr. vanilkového alebo smotanového,
- vajce,
- čajová lyžička prášku do pečiva,
- horká čokoláda nalámaná na malé kúsky.
Spôsob prípravy:
V miske rozšľahajte vajcia vidličkou alebo metličkou. Pridajte olej a mlieko a premiešajte. Potom prejdite na suché prísady. Pridajte múku, cukor, puding a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte horkú čokoládu rozdrvenú na malé kúsky. Premiešajte.
Do pohára nalejte polovicu cesta. Šálku s cestom vložte do mikrovlnnej rúry, nastavte ju na maximálny výkon a sledujte, ako cesto vyrastie. Po troch minútach by malo byť pripravené na konzumáciu. Keď koláčik vyberiete z mikrovlnnej rúry, môžete ho poliať rozpustenou čokoládou alebo javorovým sirupom a na vrch naaranžovať niekoľko drobných plodov. Mňam!
Koláč môžete pripraviť aj v čokoládovej verzii. Vtedy nebudete potrebovať puding, ale namiesto neho budete potrebovať:
- tri polievkové lyžice kakaa
- a tri polievkové lyžice nutelly.
Nutellu treba pridať do hrnčeka po naliatí mlieka a oleja, zatiaľ čo kakao treba pridať spolu so suchými prísadami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Moja mama týmto punčom vždy namáčala piškótu. Koláč nikdy nebol suchý. Len voda a 3 prísady
Tento koláč prekoná aj jablkový koláč. Je jemný, ale nie príliš sladký
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.