20.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Deman).
Tekvica je jedným zo symbolov jesene a zároveň produktom, ktorý sa v tomto období ľahko používa v kuchyni. Má jedinečnú chuť, vďaka ktorej je známa svojou všestrannosťou. Hodí sa na sladké pečenie alebo konzervovanie, ale práve polievka, ktorá sa z nej pripravuje, si na jeseň ukradne vaše srdce. Poradíme vám, ktorá tekvica je najlepšia na prípravu tekvicovej krémovej polievky.
Tekvica sa hodí do mnohých kuchynských variácií. Sezóna je v plnom prúde, preto sa oplatí vedieť, ako v obchode získať tie najlepšie exempláre. Výber najlepšej tekvice a stávka na správnu odrodu zabezpečí, že vaša tekvicová polievka bude aromatická a šialene chutná.
Ako kúpiť dobrú tekvicu? Venujte pozornosť tomuto
Tekvicová sezóna sa práve začala, takže výber tekvíc v obchodoch a stánkoch na trhu je impozantný. Ak chcete kúpiť čo najlepší exemplár, oplatí sa vedieť, na čo sa zamerať.
- V prvom rade je potrebné tekvicu dôkladne skontrolovať, či má hladkú a pevnú šupku.
- Okrem toho by mala byť bez akýchkoľvek škrabancov alebo poškodení.
- Dôležitá je aj farba šupky. Závisí od odrody, ale vo všeobecnosti by mala byť rovnomerná a pomerne intenzívna. Čím oranžovejšia je tekvica, tým viac betakaroténu obsahuje, ako aj pigmentu.
- Relevantné informácie o stave tekvice možno vyčítať z jej stopky. Stopka by mala byť mierne zdrevnatená. Ak chýba, môže to znamenať, že tekvica bola pozbieraná príliš skoro alebo že bola skladovaná v nevhodných podmienkach.
- Oplatí sa tiež vykonať malý test tekvice, a to zistiť, aký zvuk vydáva pri poklepaní. Ide o osvedčenú metódu, ktorú poznali už naše babičky. Zvuk, ktorý tekvica vydáva, by mal byť prenikavý. To znamená, že tekvica je plná a zrelá. Na druhej strane dutý zvuk môže znamenať, že tekvica je suchá alebo má nedostatok dužiny.
Ktorá tekvica je najlepšia na polievku? Vyberte si tieto odrody
Zrelá a pekná tekvica môže byť chutným základom mnohých jedál. Treba však vedieť, že nie každá odroda tekvice sa hodí na prípravu zamatovej a aromatickej polievky. Niektoré odrody sú ideálne na prípravu dekorácií, zatiaľ čo iné sa najlepšie používajú v kuchyni.
Ktorá tekvica je najlepšia na polievku? Tekvicový krém je veľmi obľúbené jedlo, ktoré sa spája s jesenným obdobím. Aby vyšiel aromatický a chutný, musí byť pripravený z dobrej tekvice. Nejde len o zrelosť, ale aj o rozmanitosť. Krémová polievka sa najlepšie pripravuje z odrôd, ako sú:
- Tekvica hokkaido – jedna z najobľúbenejších odrôd tekvice, ktorá sa používa na varenie. V prípade krémovej polievky, je to hit. Vyznačuje sa hustou a sladkou dužinou, ako aj intenzívnou oranžovou farbou. Má tiež jemnú šupku, vďaka ktorej ju nemusíte počas spracovania šúpať. To je určite jej pridaná hodnota.
- Maslová tekvica – vyznačuje sa dužinou so zamatovou a výraznou chuťou, vďaka ktorej je polievka neskutočne chutná. Je vhodná aj na prípravu iných jesenných jedál. Maslová tekvica má podlhovastý hruškovitý tvar, vďaka čomu ju možno ľahko rozpoznať.
Kúpa dokonalej tekvice je kľúčom k úspechu pri príprave úžasných jedál. Nejde len o obľúbenú tekvicovú krémovú polievku, ale aj o ďalšie jedlá. V obchode sa odporúča vyberať exempláre s rozumom a vsadiť na odrody, ktoré v kuchyni fungujú majstrovsky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Už nebude bledá ako stena
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.