Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Rodina a priatelia, Zaujímavosti, Životný štýl,

Nie sú to financie, ale toto nezvyčajné povolanie priťahuje mladých ľudí ako magnet. Čísla sú alarmujúce

27.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Owlie Productions). Rozvoj internetu a sociálnych médií vytvoril nové profesie. Aj keď o takýchto profesiách ešte veľa ľudí nepočulo, záujemcov o nový spôsob zárobku...

27.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Owlie Productions).

Rozvoj internetu a sociálnych médií vytvoril nové profesie. Aj keď o takýchto profesiách ešte veľa ľudí nepočulo, záujemcov o nový spôsob zárobku stále pribúda. Najnovšie údaje objasňujú situáciu.

Mnoho ľudí o tejto profesii nikdy nepočulo, no stáva sa čoraz populárnejšou.
Foto: shutterstock/Owlie Productions

Väčšina z nás už určite počula otázku: „Čím plánuješ byť, keď vyrastieš?“ Odpovede na túto otázku sa však v priebehu rokov dramaticky zmenili. Hasiči, policajti a herci už nepatria medzi najobľúbenejšie povolania medzi deťmi, ale sú to napríklad: influenceri, YouTuberi a dokonca aj TikTokeri.

Rozvoj internetu a sociálnych médií viedol k vytvoreniu úplne nových profesií, o ktorých by ešte pred pár rokmi nikto vážne neuvažoval. Údaje jasne ukazujú, že trh influencer marketingu sa v priebehu rokov dramaticky rozvinul. Bude tento trend pokračovať?

Mnoho ľudí o tejto profesii nikdy nepočulo. Práve tá sa stáva čoraz populárnejšou

Ak aspoň v minimálnej miere využívate sociálne siete denne, určite ste si už všimli, akou „výkonnou“ sa platforma TikTok za posledné roky stala, dnes však nie je len platformou, ktorá slúži používateľom ako zdroj zábavy, ale predovšetkým – priestor plný reklám a platených spoluprác.

Prostredníctvom tejto zdanlivo nevinnej aplikácie získali mnohé spoločnosti jedinečný prístup k masám. Práve vďaka týmto atribútom TikToku môžu značky z celého sveta inzerovať prakticky čokoľvek akémukoľvek publiku. YouTube funguje veľmi podobne – používatelia si tam však vyberajú obsah, s ktorým sa chcú bližšie zoznámiť.

Zdanlivo nevinný TikTok otvoril firmám možnosť osloviť masy a inzerovať čokoľvek akémukoľvek publiku.
Foto: shutterstock/Kaspars Grinvalds

Počet influencerov pribúda! Údaje jasne ukazujú záujem o moderné povolanie

V roku 2016 dosiahol globálny trh influencerov 1,7 miliardy USD. V priebehu rokov však výrazne vzrástol a v roku 2022 sa jeho hodnota odhadovala na 16,4 miliardy USD. Potom sa predpovedalo, že trh v nasledujúcom roku porastie o ďalších 29 % a dosiahne hodnotu 21,1 miliardy USD – a presne to sa stalo. Okrem toho veľkosť trhu s influencermi zaznamenala v roku 2023 solídny medziročný rast o 28,7 %, čo je viac ako dvojnásobok predpokladaného tempa rastu na rok 2024. (statista.com, 2024). To svedčí o obrovskom záujme o povolanie influencera.

Najnovšie údaje ukazujú, že v roku 2023 TikTok umožnil alebo podporil vytvorenie viac ako 51 000 pracovných miest na piatich hlavných trhoch v Európskej únii.

Príspevok tvorcov obsahu TikTok k hrubému domácemu produktu regiónu sa odhaduje na 4,8 miliardy eur. Nemecko a Francúzsko zaznamenali približne 1,5 miliardy EUR a 1,4 miliardy EUR v príspevkoch k HDP z populárnej platformy krátkych videí. (statista.com, 2024)

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Málokto vie, že tieto zlozvyky svedčia o nadpriemernej inteligencii. Robíte to aj vy?

Kedy začína staroba? Vedci hľadali hranicu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Každý deň zjedol 24 vajec. Nakoniec si skontroloval hladinu cholesterolu. Výsledky sú prekvapivé

27.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Popovo Bros instagram.com/nicknorwitz/). Nick Norwitz, doktorand na Harvardskej univerzite, sa rozhodol skontrolovať, ako každodenná konzumácia vajec ovplyvní jeho zdravie.…

Psychotest. Vyberte si ovocie a zistite, čím odpudzujete ľudí

26.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív shutterstock/Victoria Sergeeva Pixabay/QUICK_DRAWING). Každý z nás má rád niečo iné – veď viete. Sú však aj črty,…

Kedy je najlepšie vstávať? Vedci poznajú odpoveď!

26.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Irina Shatilova).  Mnoho ľudí sníva o skoršom vstávaní a využívaní každého okamihu dňa. Iní však milujú dlhší spánok a…

Málokto vie, že tieto zlozvyky svedčia o nadpriemernej inteligencii. Robíte to aj vy?

26.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stock 4you). Ako spoznať človeka s vysokou inteligenciou? Okrem dobre vyvinutých medziľudských zručností ju môžu zradiť aj určité návyky,…

„Prekvapenie“ v jedle cestujúcej. Z jedla vyskočilo živé zviera. Lietadlo núdzovo pristálo

25.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/frantic00). Lietadlo Scandinavian Airlines muselo prerušiť let a núdzovo pristáť na najbližšom letisku a pasažierov preložili do iného lietadla.…

Auto Trendy

Z Číny prichádza super kombi s takmer 1 000 PS

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Denza Z9 GT sa už predáva v Číne za cenu od 43 000 EUR a čoskoro sa dostane aj do Európy. Plug-in hybrid alebo elektrický…

Denné alebo stretávacie svetlá? Čo zapnúť pri jazde po našich cestách

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na Slovensku sú všetci vodiči na verejných komunikáciách povinní mať zapnuté svetlá. Stačí však mať zapnuté denné svetlá alebo musíte mať zapnuté aj stretávacie svetlá?

Nemecko predstavuje autonómny vlak. Nová éra na železniciach

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - ARTE je autonómny vlak vyvinutý spoločnosťou Alstom, ktorý Nemecko v pondelok predstavilo svetu. Ide o vlak, ktoré je určené na obsluhu regionálnych trás a na…

Bude výkonnejšia, než sa očakávalo

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Jeho výkon bude 280 k, podobne ako v prípade modelu Alfa Romeo Junior Veloce, namiesto pôvodne avizovaných 240 k. Príde v roku 2025.

Hyundai oznamuje aktualizácie pre Ioniq 5 N. Výkonný elektromobil dostane konfigurovateľný režim driftovania

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai približne pred rokom odhalil svoju najvýkonnejšiu verziu modelu Ioniq 5. Teraz kórejská automobilka oznamuje vylepšenia pre výkonný elektromobil.

Dacia dobýva Európu s motormi na LPG. Predala milión vozidiel s takýmito motormi

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Dacia oznamuje, že v Európe predala milión vozidiel vybavených motorom na LPG. Táto motorizácia je k dispozícii v celom rade benzínových modelov.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov