01.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Meaw_stocker).
Väčšina z nás sa určite nie raz zamyslela nad tým, čo robíme zle, že nám chlieb tak rýchlo plesnivie? Aby váš obľúbený chlieb alebo rožky vydržali dlhšie čerstvé, nezabudnite na jedno dôležité pravidlo.
Doteraz sa vám zdalo, že skladovanie chleba je mimoriadne jednoduchá činnosť, ktorá sa nedá pokaziť? Nič nemôže byť ďalej od pravdy! Najčastejšie sa pečivo u nás doma nachádza v papierovom alebo plastovom vrecku. Je to však naozaj to najlepšie riešenie? Jedno je isté – miesto, ktoré si vyberieme, nemôže byť vlhké, musí byť úplne suché!
Pečivo vám rýchlo plesnivie? Možno robíte túto chybu
- Ukazuje sa, že čerstvé pečivo by sa malo skladovať na suchom mieste, ktorého teplota sa pohybuje od 18 do 23 stupňov Celzia.
Ak často dávate do chladničky napríklad chlieb, je najvyšší čas s týmto zlozvykom skoncovať!
- Najviac odporúčanou možnosťou je vložiť čerstvé pečivo do chlebníka.
Nezabúdajte však, že samotný chlebník treba udržiavať v čistote a správne sa oň starať. Takáto nádoba sa musí pravidelne čistiť, aby sa zabránilo rastu mikroorganizmov na tomto mieste.
Plesnivému pečivu dáte raz a navždy zbohom! Je to naozaj jednoduché a výsledky sú úžasné
Použiť môžete aj ľanové či bavlnené vrecúška, ktoré pečivu zabezpečia okrem iného správnu cirkuláciu vzduchu, ale aj ochranu pred vysychaním a plesňami. V takomto „balení“ môžete skladovať pečivo napr. v skrinke alebo zásuvke.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Kam vyhadzujete vaječné škrupiny? Väčšina ľudí robí chybu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.