4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow).
Sú dni, keď nemáme čas ani chuť stáť dlho nad hrncami, ale večera sa predsa len musí zjesť. Dnes pre vás máme recept na rýchlu večeru, ktorá vás ohromí svojou chuťou a kombináciou surovín. Syr s ovocím vám ukradne srdce.
Niektoré kombinácie chutí sa na prvý pohľad zdajú zvláštne, ale keď ich vyskúšate, budete očarení. Taký bude aj dnešný recept na pečený camembert. Camembert z rúry môže byť chutnou desiatou, ale aj večerou alebo, samozrejme, rýchlym obedom. Samotný syr vás však neohúri, dôležité sú prílohy. V tomto prípade to budú broskyne a orechy. Recept mi prezradila kamarátka a ja som bola v šoku, že je taký chutný.
Rýchla večera – pečený camembert s broskyňami a orechmi
Ingrediencie:
- 2 kusy syra camembert,
- 3 stredne veľké broskyne
- hrsť orechov – pistácie alebo mandle,
- med,
- čerstvý rozmarín.
Pečený camembert s broskyňami – ako na to:
- Pripravte si nádobu na pečenie v rúre a na dno pridajte lyžicu medu.
- Broskyne nakrájajte na menšie kúsky, syr camembert vyberte z obalu a ostrým nožom nakrájajte kôru na mriežku.
- Umiestnite syr do stredu misky a okolo neho poukladajte kúsky broskýň. Celé to zľahka pokvapkajte medom, jemne osoľte hrubou soľou a pridajte natrhanú vetvičku rozmarínu.
- Navrch rozsypte nasekané orechy a vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov s funkciou ventilátora. Pečieme asi 20 minút, kým sa syr nezačne roztekať a ovocie karamelizovať.
Takto pripravený camembert podávajte s chrumkavou bylinkovou alebo cesnakovou bagetou a môžete si užívať jeseň.
Camembert pečený v teplovzdušnej fritéze:
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zdá sa, že je to klasika, ale sadnete z nej na zadok. Budete ju jesť na raňajky každý druhý deň
Už nerobím lečo ani guláš. Hodím to do hrnca, zalejem vývarom a večera na tri dni je hotová
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.