Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Pravidlo 60 sekúnd v starostlivosti o tvár. Aké má účinky?

9.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maridav). 60 sekúnd dokáže zázraky. Najmä pokiaľ ide o starostlivosť o tvár. Napriek používaniu rôznych kozmetických prípravkov stále pozorujete pupienky alebo iné nedokonalosti? Problém...

9.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maridav).

60 sekúnd dokáže zázraky. Najmä pokiaľ ide o starostlivosť o tvár. Napriek používaniu rôznych kozmetických prípravkov stále pozorujete pupienky alebo iné nedokonalosti? Problém môže spočívať v tom, koľko času strávime umývaním tváre.

60 sekúnd dokáže zázraky. Prečo si dôkladne vyčistiť tvár?
Foto: shutterstock/Maridav

Čistenie je kľúčom ku krásnej a zdravej pleti. Ak ho nebudeme vykonávať správne, všetky ostatné ošetrenia pleti budú zbytočné. Veď počas celého dňa sa na našej pleti okrem kozmetických prípravkov nanesených ráno a počas dňa nachádza kožný maz, pot alebo rôzne nečistoty, napríklad pevné častice.

Ak to nebudeme robiť dôsledne, na tvári sa začnú objavovať pupienky a čierne bodky a pleť bude rýchlejšie starnúť. Navyše, nedostatočne vyčistená pokožka tváre môže pôsobiť aj, ako bariéra pre účinné látky obsiahnuté v kozmetických prípravkoch alebo brániť nočnej regenerácii.

Pravidlo 60 sekúnd v starostlivosti o tvár. Aké má účinky?

V súvislosti s čistením pleti tváre sa veľa hovorí o 60-sekundovej metóde. Nie je to nič zložité. Ide o predĺženie času čistenia tváre čistiacim prípravkom (napr. penou alebo gélom) na jednu minútu. Platí to pre večerné aj ranné čistenie pleti.

Malá zmena môže mať na našu pleť pozitívny vplyv:

  • pleť bude správne vyčistená,
  • účinné látky obsiahnuté v krémoch alebo iných kozmetických prípravkoch budú mať lepšiu oblasť pôsobenia.

Je dôležité, aby kozmetika pôsobila šetrne a bola správne vybraná pre potreby našej pleti. V opačnom prípade môže poškodiť hydrolipidovú vrstvu, čo je jednoduchá cesta k podráždeniu a vysušeniu.

Čistenie je kľúčom ku krásnej a zdravej pleti. Ak ho nebudeme vykonávať správne, všetky ostatné ošetrenia pleti budú zbytočné.
Foto: shutterstock/kei907

Správne čistenie tváre krok za krokom

Zrýchlené starnutie, nedokonalosti a viditeľná únava. Takto môže vyzerať pokožka našej tváre, ak sa o ňu správne nestaráme. Čo môžete urobiť, aby ste zabránili týmto „prekvapeniam“ na vašej pleti?

  • Tvár si môžete čistiť buď nasucho alebo s vodou. Všetko závisí od vašich preferencií.
  • Prvým krokom by malo byť odstránenie líčidiel a posledným krokom by malo byť nanesenie tonika obnovujúceho pH.
TIP! Pre osoby s citlivou pleťou alebo pleťou náchylnou na alergie sa odporúčajú micelárne vody. Je dôležité vybrať si spôsob čistenia, ktorý vyhovuje vám a vašim potrebám.
Foto: shutterstock/gpointstudio

Je lepšie vyhnúť sa kozmetickým prípravkom na báze bežného mydla alebo alkoholu, pretože môžu spôsobiť podráždenie.

  • Čistenie tváre začnite umývaním gélom alebo penou.
  • Potom ju opláchnite vodou a osušte čistým uterákom.
  • Pomocou vatového tampónu naneste na tvár tonikum.
  • Na záver použite denný alebo nočný krém.
Umývanie tváre alebo nanášanie krému je dobrá príležitosť na vykonanie samomasáže, ktorá zlepší prekrvenie a pevnosť pokožky.
Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Prečo je tento rituál dôležitý aj ráno? V noci mazové žľazy neprestávajú produkovať kožný maz. Okrem toho je pokožka v kontakte s vankúšom a posteľnou bielizňou, na ktorej žijú mikroorganizmy a roztoče alebo prach. To všetko môže viesť k upchatiu pórov. Je dobré vyhradiť si ráno pred odchodom do práce alebo plánovanými aktivitami aspoň 10 – 15 minút na starostlivosť o pleť. Tento čas môžete využiť aj na rýchlu masáž tváre. Vaša pleť tak bude žiarivá, vypnutá a oddýchnutá.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rozdrvte, premiešajte a naneste na tvár. Tejto maske neodolajú ani tie najhlbšie čierne bodky

Vyživená a žiarivá pleť za 10 minút. To vďaka tekvicovej maske. Robí sa sama a krásne vonia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nemusíte míňať veľa peňazí na chemikálie. Toto je jednoduchý spôsob čistenia náhrobného kameňa

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Robert Petrovic). Čistenie náhrobných kameňov býva niekedy dosť náročné. Keďže prípravy na Sviatok všetkých svätých naberajú na obrátkach, je…

Táto domáca maska dokáže s vašou tvárou zázraky. Vyžehlí vrásky ako žiadna iná

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Zaujíma vás, ako vyplniť vrásky na tvári a obnoviť mladistvý vzhľad? Nemusíte si kupovať drahé kozmetické prípravky a…

3 kúpeľňové triky, ktoré potrebujete vedieť. Upratovanie ešte nikdy nebolo také príjemné

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svitlana Hulko. Upratovanie kúpeľne je pre mnohých ľudí únavná práca, ktorá patrí medzi ich najmenej obľúbené domáce práce. Existujú…

Prírodný antioxidant v pohári. Skombinujte ho s 3 prísadami a užívajte si ho celú zimu

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/TatianaMishina). Ak ste si mysleli, že ste skončili s výrobou zaváranín, veľmi ste sa mýlili. Skôr ako schováte všetky…

Žiadny ocot. Vezmem 4 výrobky z kuchyne a pridám niekoľko kvapiek. Toto mlieko si poradí so všetkými nečistotami

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/RomanR). Ako odstrániť zaschnutý tuk z variča? V takýchto situáciách zvyčajne siahame po špeciálnom mlieku, ktoré kúpite takmer v…

Auto Trendy

Význam ekologickej jazdy

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Rôzni vodiči jazdia na svojich vozidlách rôzne. Niektorí jazdia plynulo, pokojne a bez viditeľných emócií, vykonávajú predvídateľné manévre, zatiaľ čo iní dynamicky zrýchľujú a spomaľujú,…

Aplikácia s cestnou asistenciou - má to zmysel?

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Keď sa vám uprostred cesty pokazí auto, posledná vec, ktorú chcete, je tráviť čas hľadaním čísla najbližšej poruchovej služby. Či už ide o defekt pneumatiky,…

Najdlhšie lety lietadlom

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Lietadlo je najrýchlejší spôsob dopravy. Dovolenkové lety sú často krátke a čas môže rýchlo ubiehať. V rýchlom svete lietadiel existujú niektoré trasy, ktoré sú pre…

Toyota oznámila, že 74 % predaja za prvých 9 mesiacov tvorili elektrifikované modely

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Približne tri štvrtiny automobilov, ktoré Toyota predala v prvých mesiacoch tohto roka, boli elektrifikované modely. Na európskom trhu spoločnosť zaznamenala 6 % nárast.

Fiat pozastavuje výrobu modelu Panda. Stellantis má pred sebou ťažké rozhodnutia

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Fiat zastavuje výrobu ďalšieho zo svojich modelov. V troch talianskych závodoch sa pozastaví výroba modelu Panda.

Toyota tvrdí, že bude pokračovať vo výrobe modelu Supra aj po tom, ako BMW stiahne model Z4

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota oznámila, že bude vyrábať Supru aj po tom, ako BMW ukončí výrobu modelu Z4. Japonci sa športového kupé nevzdávajú.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov