14.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tetxu).
Niekedy sa môžeme veľmi snažiť, aby sme zistili, čo sa dá vyrobiť z tých najjednoduchších ingrediencií. Prichádzam s odpoveďou a ubezpečujem vás, že toto jednoduché jedlo sa stane vaším obľúbeným. Môže byť prílohou k večeri, ale aj občerstvením na jesenné večery. Pripravte si ho z toho, čo už máte v kuchyni.
Pri príprave večere, ktorej súčasťou sú varené zemiaky, to môžeme niekedy prehnať. Vtedy vzniká otázka: čo z nich môžete pripraviť, aby ste ich nevyhodili do koša? Odpoveď je veľmi jednoduchá, ale nie každý ju dokáže vymyslieť. Ako prvé nás napadnú ruské pirohy, ale tie sú veľmi náročné a zdĺhavé. Môj návrh je úplne iný a jeho príprava zaberie len pár minút. Môže slúžiť ako hlavné jedlo, príloha k večeri alebo môže byť zaujímavým občerstvením na večer.
Pochúťkou, ktorú pripravíte z varených zemiakov, sú zemiakové krokety so zaujímavým vnútrom. Do vnútra vložíte kúsok syra a po usmažení je celá vec nielen chrumkavá, ale aj vo vnútri ťahavá. Tieto krokety môžete podávať s jogurtovou omáčkou, cesnakovou omáčkou alebo bez akýchkoľvek prísad.
Recept na zemiakové krokety plnené syrom
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov,
- vajce,
- 3 PL pšeničnej múky,
- 2 PL strúhanky,
- 2 PL zemiakového korenia,
- 350 g tvrdého syra nakrájaného na kocky,
- soľ a korenie.
Ďalšie prísady:
- olej na vyprážanie,
- strúhanka na obalenie.
Spôsob prípravy:
- Zemiaky ošúpeme, opláchneme a vložíme do hrnca s osolenou vodou. Uvarte ich do mäkka, potom ich sceďte a prelisujte.
- Do pripravených zemiakov pridajte vajce, preosiatu múku a strúhanku. Všetko ochutíme soľou, korením a zemiakovým korením. Dôkladne premiešajte, kým sa úplne nespojí.
- Tvrdý syr nastrúhajte na veľkom strúhadle priamo do väčšej misy.
- Zo vzniknutej zemiakovej zmesi vytvarujte tenké a väčšie placky. Do stredu každej placky dáme lyžičku syra a stlačíme ju, aby vznikla tvarovaná kroketa. Pripravené krokety obalíme v strúhanke.
- Na panvici rozohrejeme olej. Keď je dostatočne horúci, položte naň krokety a opečte ich z každej strany dozlatista. Potom ich položte na tanier s papierom na pečenie. Podávajte ako prílohu alebo samostatnú desiatu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Hoďte ho do rúry, rozmixujte a podávajte na večeru namiesto zemiakov. Kilogramy pôjdu dole samé
Zdá sa, že je to klasika, ale sadnete z nej na zadok. Budete ju jesť na raňajky každý druhý deň
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.