Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Rýchly spôsob, ako dosiahnuť efekt „plážových vĺn“. Nepoužívajte častejšie ako raz týždenne

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Vlnité, mierne rozstrapatené vlasy, ktoré vyzerajú, akoby ste boli celý deň na pláži, sú jedným z najmodernejších a najžiadanejších účesov, a to nielen...

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio).

Vlnité, mierne rozstrapatené vlasy, ktoré vyzerajú, akoby ste boli celý deň na pláži, sú jedným z najmodernejších a najžiadanejších účesov, a to nielen na leto. Rozstrapatený vzhľad vás nielenže urobí dievčenskejšou, ale aj mladšou. Samozrejme, tento efekt sa najľahšie dosiahne na prirodzene kučeravých alebo vlnitých vlasoch. So správnymi produktmi však môžete dosiahnuť „beach waves (plážové vlny)“ aj s rovnými vlasmi.

Vlnité, mierne rozstrapatené vlasy, ktoré vyzerajú, akoby ste boli celý deň na pláži. „Beach waves“ efekt môžete dosiahnuť aj doma. Pripravte si slanú vodu.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Čo nám dáva slaná voda na vlasy?

Slaná voda je jedným z najstarších prírodných spôsobov, ako zvýrazniť kučeravosť vlasov. Jej pôsobenie je založené najmä na vlastnostiach morskej soli, ktorá má schopnosť absorbovať vlhkosť, čím dodáva prameňom ľahkosť a objem.

Ako používanie slanej vody pôsobí na vlasy?

  • Používanie slanej vody na vlasy vytvára liftingový efekt pri korienkoch. Po jej aplikácii sa pramene zmatnia a mierne zdrsnia, čím získajú charakteristickú textúru a objem. Slaná voda je preto vhodná nielen pre ľudí s kučeravými alebo vlnitými vlasmi, ale aj pre jemné alebo rovné vlasy, ktoré chcú získať objem.
  • Slaná voda je známa svojou schopnosťou zvýrazniť prirodzené kučery vlasov. Morská soľ pomáha zvýrazniť vlny a kučery a dodáva im definovaný tvar. Je ideálna pre tých, ktorí majú kučeravé alebo vlnité vlasy a chcú zvýrazniť svoje prirodzené kučery bez použitia stylingových prípravkov z drogérie, ktoré často pramene príliš zaťažujú.
  • Jedným z najžiadanejších efektov, ktoré možno dosiahnuť pomocou slanej vody, je takzvaný efekt „beach waves“ (plážových vĺn). Vlasy vyzerajú, akoby ich zľahka rozfúkal morský vánok – sú neupravené, mierne matné a s výraznou textúrou, ktorá má vyzerať čo najprirodzenejšie. Tento vzhľad je ideálny na letné dni, ale hodí sa aj na bežné každodenné nosenie.
  • Morská soľ pôsobí aj ako prírodný fixačný prostriedok na vlasy. Pomáha vlasom lepšie držať tvar, vďaka čomu účes vydrží celý deň bez potreby použitia silných sprejov alebo gélov.

Slaná voda pre dlhé a krátke vlasy

Slaná voda je skvelý produkt na úpravu nielen stredne dlhých až dlhých vlasov. Keď sa použije na krátke vlhké vlasy pred fénovaním, dodá im objem a vytvorí v súčasnosti veľmi módny efekt „beach waves“.

Slaná voda na kučeravé vlasy

Slaná voda je vhodná najmä pre ľudí s kučeravými alebo vlnitými vlasmi.

  • Dokáže zvýrazniť prirodzené kučery a dodať vlasom pružnosť.
  • Morská soľ pomáha definovať kučery a zároveň im dodáva objem a textúru.
  • Kučeravé vlasy majú často tendenciu priliehať k pokožke hlavy, takže vyzerajú nevýrazne a menej husto. Slaná voda ich nadvihne pri korienkoch, vďaka čomu účes pôsobí plnšie a nadýchanejšie.

Na rozdiel od mnohých stylingových prípravkov z drogérie slaná voda poskytuje prirodzený vzhľad bez toho, aby vlasy pôsobili ťažko alebo lepkavo. Kučery sú jemné na dotyk a vyzerajú sviežo po celý deň.

Ako pripraviť slanú vodu?

Hoci v lekárňach existuje mnoho hotových výrobkov s pridanou morskou soľou, vďaka ktorým budú vaše vlasy vyzerať ako počas dňa na pláži, tento typ výrobku si môžete ľahko pripraviť aj doma. Príprava trvá len niekoľko minút a potrebujete len niekoľko ľahko dostupných ingrediencií.

Zloženie:

  • 1 pohár teplej vody (približne 250 ml)
  • 1-2 PL morskej soli (množstvo môžete upraviť podľa požadovanej štruktúry)
  • aloe vera – nepovinné
  • 1 čajová lyžička oleja (napr. kokosového, arganového alebo olivového) – nepovinné, pre extra hydratáciu
  • niekoľko kvapiek esenciálneho oleja (napr. levanduľového, rozmarínového) na vôňu – možno vynechať
  • fľaša s rozprašovačom

Spôsob prípravy:

  1. Do misky alebo pohára nalejte teplú vodu a pridajte morskú soľ. Miešajte, kým sa soľ úplne nerozpustí. Ak je voda príliš studená, soľ sa nemusí úplne rozpustiť, preto je dôležité použiť teplú vodu.
  2. Ak chcete vlasy ešte viac hydratovať, pridajte čajovú lyžičku oleja. Ten pomôže zabrániť vysušovaniu vlasov soľou.
  3. Ak chcete spreju dodať príjemnú vôňu, pridajte niekoľko kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja.
  4. Pripravenú zmes nalejte do fľaše s rozprašovačom a dobre pretrepte, aby sa zložky spojili.

Ako si môžem na vlasy naniesť slanú vodu?

Nanášanie slanej vody na vlasy je veľmi jednoduché a rýchle. Na dosiahnutie najlepších výsledkov použite nasledujúce tipy:

1. Príprava vlasov

Najlepšie je naniesť slanú vodu na mierne vlhké vlasy, pretože soľ sa potom lepšie vstrebáva a účinok je prirodzenejší. Sprej môžete použiť aj na suché vlasy, ak im chcete dodať objem a textúru počas celého dňa.

2. Aplikácia sprejom

Nastriekajte si vlasy pripravenou slanou vodou, pričom sa zamerajte hlavne na dĺžky a končeky. Vyhnite sa striekaniu priamo ku korienkom, aby ste vlasy nezaťažili. Na dosiahnutie najlepších výsledkov môžete vlasy jemne stlačiť rukami, aby ste vytvorili vlny a kučery.

Na dosiahnutie „beach waves“ môžete vlasy jemne stlačiť rukami, aby ste vytvorili vlny a kučery.
Foto: shutterstock/Chiociolla

3. Styling

Po nanesení spreja nechajte vlasy prirodzene uschnúť alebo použite fén s difuzérom, ak chcete proces urýchliť. Sušenie na vzduchu umožňuje dosiahnuť prirodzenejší, „beach“ efekt. Ak používate fén, nastavte ho na nízku teplotu, aby ste vlasy nevysušili.

4. Fixácia

Slaná voda má sama o sebe fixačný účinok, ale ak chcete, aby efekt vydržal celý deň, môžete si vlasy dodatočne nastriekať ľahkým lakom na vlasy.

Ak chcete, aby efekt vydržal celý deň, môžete si vlasy nastriekať lakom na vlasy.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

5. Frekvencia používania

Hoci používanie slanej vody prináša efekt nadvihnutých, objemných a mierne vlnitých vlasov, neodporúča sa používať ju častejšie ako 1-2 krát týždenne. Soľ má vysušujúci účinok, ktorý môže byť pri častom používaní pre vaše vlasy škodlivý.

  • Preto by sa po použití slanej vody mali vlasy dôkladne umyť jemným, ale dobre čistiacim šampónom, po ktorom nasleduje hydratačná maska.
  • Ľudia, ktorých vlasy sú suché, poškodené a oslabené kaderníctvom a farbením, by sa mali zdržať používania prípravkov s pridanou morskou soľou, a to ako z drogérie, tak aj z vlastnej výroby.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Klasický bob je minulosťou. Celebrity si zamilovali mikro účesy. Sú omladzujúce a sexy

Spojte 4 ingrediencie z vašej kuchynskej skrinky a pripravte si najlepší peeling na jeseň.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Citrusová kôra môže byť toxická. Takto odstránite škodlivé látky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sviatlana Yankouskaya). Citróny sú nepochybne najobľúbenejším citrusovým ovocím v našej krajine. Najčastejšie z nich vytláčame šťavu, ale na konzumáciu…

Ako sa zbaviť vlhkosti z okien? Osvedčená metóda pre suché okná

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/salarko). Problém zaparených okien a kondenzácie vody na ich povrchu je citeľný najmä v jesennom a zimnom období a…

Je to najzdravšia huba. Odborníci na výživu ju odporúčajú jesť pravidelne a len málo ľudí ju zbiera

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Miljan Zivkovic). Táto huba je nielen veľmi chutná, ale aj mimoriadne zdravá. Rastie v slovenských lesoch a napriek mnohým…

Vhoďte to do nádržky toalety. Toaleta bude voňať a žiariť belosťou

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/EL BANCO04 pixabay/stevepb). Toaleta sa musí pravidelne čistiť čistiacimi prostriedkami, no aj z toho môže vzniknúť nepríjemný zápach. Aby…

Plné a pevné líca bez botoxu. Len 15 minút denne

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Mnoho žien sníva o pevných a hladkých lícach. S pribúdajúcim vekom sa však zdá, že je čoraz…

Auto Trendy

Nebezpečné baktérie v aute! Odkiaľ pochádzajú, aké choroby spôsobujú a ako sa ich zbaviť?

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí ľudia trávia v aute až niekoľko hodín denne. Nie všetci však nezabúdajú na pravidelné a dôkladné čistenie a dezinfekciu jeho interiéru. Podľa štúdie vedcov…

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov