17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Radi jete bravčové rezne a chcete ich dokonale pripraviť? Ak chcete, aby boli ešte lepšie a chrumkavejšie, nezabudnite ich pred vyprážaním namočiť do tejto tekutiny. Vďaka tejto marináde bude mäso jemnejšie, chutnejšie a jemné ako pierko. Vaša svokra bude ohromená vašimi kulinárskymi schopnosťami.
Bravčové rezne sú jedným z najobľúbenejších jedál v našej krajine. Slováci ich milujú, ale ak sa pripravujú stále podľa rovnakého receptu, môžu sa po čase zunovať.
Aby ste tomu zabránili, začnite v kuchyni experimentovať. Neochucujte ich len soľou a korením. Chuť mäsa obmieňajte koreninami a marinádami, napríklad paradajkovou marinádou, ktorá sa výborne hodí k bravčovej panenke.
Prečo pripravovať bravčové rezne v paradajkovej marináde?
Marinovanie bravčových rezňov v paradajkovej marináde je senzačný nápad. Ak do nej mäso pred vyprážaním namočíte, rýchlo získa zaujímavú chuť, bude chutné, jemné a mäkké ako pierko.
Vďaka paradajkovej marináde bude bravčová panenka pôsobiť kyslejšie. A ak dávate prednosť silnejšiemu kulinárskemu zážitku, ďalej ju ochuťte cesnakom, zázvorom a feferónkami a jablčným octom. Mäso bude potom pikantnejšie.
Ako pripraviť bravčové rezne v paradajkovej marináde?
Chcete vedieť, ako pripraviť bravčové rezen v paradajkovej marináde? Nie je to ťažké. Pripravte si 3-4 stredne veľké paradajky, zeleninu rozmixujte s vybranými prísadami a do marinády vložte mäso (dôkladne vyklepané, posypané soľou a korením).
Bravčové karé nechajte v tekutine namočené 2 – 3 hodiny. Umiestnite ho do chladničky. Po tomto čase bude pripravené na obalenie a vyprážanie. Ak chcete, môžete marinádu mierne povariť, aby ste ju mohli podávať aj s rezňom ako omáčku.
Nielen z paradajok. Vyskúšajte aj iné marinády na bravčové rezne
Nie ste fanúšikom paradajkovej marinády? Nemajte obavy, vaše bravčové rezne môžu mať stále originálnu chuť, pretože ich môžete marinovať v tekutine na báze iných produktov.
Pripravte si tradičnú marinádu z mlieka a cibule. Môžete si tiež pripraviť marinádu s kefírom a cibuľou (prvá zložka mäso ešte lepšie zjemní) alebo s citrónovou šťavou, cesnakom, olivovým olejom a bylinkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.