19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nelea33).
Jeseň je ideálny čas na zorganizovanie stretnutia s blízkymi pri hrejivej káve a malom pohostení. Čo im môžete ponúknuť? Existuje veľa možností, ale príprava niektorých pochúťok môže byť časovo veľmi náročná. Našťastie to môžete obísť pečením jabĺk v lístkovom cestíčku, ktoré vám zaberie len niečo vyše štvrť hodiny. Neveríte tomu? Vyskúšajte si to sami.
Lístkové cesto je jedinečná pochúťka, z ktorej sa dá vykúzliť mnoho chutných jedál. Môžete si ho pripraviť sami alebo si ho kúpiť hotové na pečenie, čo rada robím, keď nemám veľa času. Čo z neho teda môžete pripraviť? Napríklad upiecť v ňom jablká. Je to skvelý nápad na sladké jesenné pohostenie. Každopádne sa o tom presvedčte sami. Tu sú moje obľúbené jablká v cestíčku.
Pečené jablká v lístkovom cestíčku. Potrebujete len päť produktov
Príprava jabĺk v lístkovom ceste je veľmi jednoduchá a vyžaduje len niekoľko surovín. Sú to ovocie, korenie, vajce, spomínané cesto a citrónová šťava. V akom pomere? Nájdete ich v zozname ingrediencií nižšie.
Prísady na jablká v lístkovom cestíčku:
- lístkové cesto – balenie,
- dve alebo tri stredne veľké jablká,
- žĺtok,
- korenie – škorica a cukor,
- citrónová šťava – na pokvapkanie ovocia, aby nestmavlo.
Ako pripraviť jablká v lístkovom cestíčku? Toto je naozaj jednoduchý recept
Skôr ako sa pustíte do prípravy jabĺk v lístkovom cestíčku, vyberte cesto z chladničky a rozložte na plechu. Nechajte ho takto, kým trochu nezmäkne, a potom ho nakrájajte na štvorce. Teraz postupujte podľa nasledujúcich pokynov.
- Jablká umyte a ošúpte. Odstráňte jadrovník a nakrájajte ich na kúsky.
- Ovocie pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nestmavlo. Potom ich podľa potreby posypte cukrom a škoricou.
- Jablká poukladajte na cesto a zviňte ich do taštičky, trojuholníkov alebo akéhokoľvek iného tvaru, ktorý sa vám páči.
- Vrchnú časť každého pečiva potrieme žĺtkom.
- Plech vložte do rúry a pečte približne 15 minút pri 200 °C.
- Hotovo! Jablká pečené v lístkovom cestíčku môžete podávať ihneď po upečení. Najlepšie so šálkou kakaa, mlieka alebo kávy. Pred konzumáciou stačí chvíľu počkať, kým ovocie vychladne. Vychutnajte si ho!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Skutočná klasika medzi jesenným pečivom. S týmto receptom upečiete slivkový koláč behom chvíľky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.