18.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AS Foodstudi).
Nech ako prvý hodí kameňom ten, kto nikdy neuvaril príliš veľa cestovín. Ak sa to stáva aj vám, tento recept je pre vás ideálny. Nielenže zabezpečí, že cestoviny nevyhodíte, ale zároveň budete mať v domácom jedálničku ďalšie chutné jedlo. Objavte recept na nákyp zo zvyškov cestovín, ktorý nebude kritizovať ani vaša svokra.
Recept na nákyp zo zvyškov cestovín
Základom tohto jedla sú, samozrejme, cestoviny. Môžete použiť zvyšky „zo včera“ alebo si ich pripraviť. Nič vám nebráni v tom, aby ste si cestoviny uvarili špeciálne na toto jedlo.
Na prípravu receptu zo zvyškov cestovín budete potrebovať:
- 1 pór
- čerstvé huby alebo šampiňóny (množstvo podľa chuti)
- špenát (množstvo podľa chuti)
- 2 kuracie prsia
- 100 g nastrúhaného syra
- 100 g parmezámu
- 200 ml 18-percentnej smotany
- oregano
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- korenie na kuracie mäso
- soľ a korenie
- uvarené cestoviny
Množstvo cestovín potrebných na tento recept nie je pevne stanovené.
- Po uvarení by ho malo byť asi pol kilogramu, ale ak vám zostane 400 alebo 600 gramov, urobíte aj tento recept.
- Pri zvyšovaní množstva cestovín však nezabudnite zvýšiť množstvo ingrediencií (najmä syra a smotany).
Ako pripraviť nákyp zo zvyškov cestovín?
- Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky, jemne zalejte olivovým olejom, posypte korením na kuracie mäso, dôkladne premiešajte a odložte asi na pol hodiny.
- Potom kuracie mäso opečte na panvici na troche tuku.
- Rozohrejte na veľkej panvici olej, pridajte huby a pór a varte ich 5 minút na miernom ohni, aby zmäkli.
- Pridajte špenát, smotanu, parmezán, syr a trochu dijonskej horčice.
- Pridajte scedené cestoviny s trochou rezervovanej vody, nakrájané opečené kuracie mäso a premiešajte.
- Vložte do zapekacej misy, ak máte radi extra porciu syra, posypte cestoviny ďalším syrom a pečte vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch C približne 15 minút, kým sa syr nerozpustí.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Presolené cestoviny sa dajú zachrániť. Zabudnite na studený vodný kúpeľ
Ako sušíte huby? Dajte si s tým trochu práce a ony sa vám odvďačia skvelou chuťou po celú zimu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.