Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčový rezeň Belvedere u mňa doma prekonal klasiku. Na večeru si už nepýtajú „klasický bravčový rezeň“

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172). Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je...

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172).

Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je skutočnou pastvou pre zmysly. Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere? Tento recept vám nebude robiť žiadne ťažkosti.

Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere?
Foto: shutterstock/Chatham172

Mnohí z nás si nevedia predstaviť obed alebo večeru bez kúska mäsa na tanieri. Hoci sú bravčové rezne klasikou slovenskej kuchyne, ktorá sa často objavuje na našich stoloch, niekedy sa oplatí trochu experimentovať. Ak nemáte nápad na jedlo alebo chcete vyskúšať niečo nové, pripravte rezne na spôsob Belvedere. Keď ich budete podávať, vaša rodina bude ohromená.

Ako pripraviť dokonalé bravčové rezne v štýle Belvedere? Namiesto bravčového karé použite iné mäso

Príprava rezňov na spôsob Belvedere je veľmi jednoduchá a nevyžaduje si žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Ide o klasické jedlo, ktoré vďaka obaleniu a vyprážaniu získa zlatistú, chrumkavú kôrku, zatiaľ čo mäso zostane vo vnútri šťavnaté. Potrebné ingrediencie:

  • pol kilogramu bravčovej krkovičky,
  • 60 g hladkej múky,
  • 100 g strúhanky,
  • 2-3 vajcia,
  • strúčik cesnaku,
  • pohár mlieka,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • repkový olej na vyprážanie.

TIP! Prečo nepoužívame bravčové karé? Bravčová krkovička je vďaka vyššiemu obsahu tuku šťavnatejšia a jemnejšia. Okrem toho si pri dlhšej tepelnej úprave dlhšie zachováva svoju chrumkavosť a nevysušuje sa ako bravčové karé.

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité.
Foto: shutterstock/aomas


Aké je poradie pečenia rezňov na spôsob Belvedere? Pri obaľovaní neurobte chybu

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité, pretože múka pomáha vajíčku rovnomerne priľnúť k mäsu a strúhanka vytvára chrumkavú a zlatistú kôrku. Ak by sme niektorý z týchto krokov vynechali, strúhanka by sa nemusela prilepiť a rezne by stratili svoju ideálnu štruktúru. Teraz, keď sme si tento bod objasnili, pustime sa do prípravy mäsa.

  1. Bravčovú krkovičku najprv dôkladne opláchnite a potom ju dôkladne osušte papierovou utierkou. Mäso nakrájajte na hrubé plátky s hrúbkou asi 1-1,5 cm. Každý plátok jemne naklepte tĺčikom, ale s citom. Chceme, aby rezne boli mäkké a jemné, ale nie príliš tenké. Prenesieme ich do misy s mliekom a prelisovaným cesnakom na 10 minút.
  2. Keď je mäso hotové, osušíme ho papierovou utierkou, rezne z oboch strán posypeme soľou a korením a necháme ich chvíľu prejsť vôňou korenia. Ak máte chuť trochu experimentovať, pridajte svoje obľúbené bylinky – trochu rozmarínu alebo tymiánu môže chuť pokrmu dokonale zvýrazniť.
  3. Teraz je čas na obalenie. Pripravte si tri taniere: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Každý rezeň najprv obalíme v múke, potom ho namočíme do vajíčka a nakoniec ho pevne obalíme v strúhanke. Jemne pritlačte, aby strúhanka dobre priľnula k mäsu.
  4. Na panvici rozohrejte olej a rezne opekajte na miernom ohni, kým nie sú z oboch strán krásne zlatisté.
  5. Hotové rezne preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Takto budú ľahšie a zachovajú si chrumkavú kôrku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Klobásy dedka Jožka. Plnil ich do pohárov a urobil niečo dôležité. Bolo to chutné celé mesiace

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Toto ošetrenie vykonajte v záhrade na jeseň. Úroda bude bohatšia

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/richsouthwales). Chcete v budúcej sezóne zbierať bohatšiu úrodu? Na jeseň vykonajte ošetrenie pôdy, aby bola úrodná a zdravá. Potrebuje…

Žiadna vazelína ani rúže. Táto masť z lekárne je pokladom za 3 eurá. Na jeseň a v zime pocítite úľavu

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/luchschenF). Táto masť je jedným z najväčších pokladov lekárne. Jej ceny začínajú už od 3 eúr a počet aplikácií…

Čo priťahuje potkany? Na vlastnú žiadosť ich pozývame k nám domov

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Sú inteligentné a ľahko sa prispôsobujú rôznym, aj zdanlivo nepriaznivým podmienkam. Potkany sprevádzajú ľudí po stáročia a…

„Ovocie anjelov“ má veľa vitamínov, ale na Slovensku po ňom siaha málo ľudí

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/itaci). Toto exotické ovocie je vo svete známe svojou sladkou chuťou a cennými vlastnosťami. Obsahuje veľa vlákniny a enzýmov,…

Vysaďte ich na cintoríne namiesto rezaných kvetov. Budú kvitnúť celé týždne

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/iwciagr). Kvety na cintorín by sa mali vyznačovať schopnosťou odolávať chladným a náročným poveternostným podmienkam. Pri výbere dekorácií na…

Auto Trendy

Toyota tvrdí, že bude pokračovať vo výrobe modelu Supra aj po tom, ako BMW stiahne model Z4

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota oznámila, že bude vyrábať Supru aj po tom, ako BMW ukončí výrobu modelu Z4. Japonci sa športového kupé nevzdávajú.

Oficiálna premiéra nového Ferrari F80. Taliansky hypercar využíva hybridný motor V6 s výkonom 1 200 koní

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Taliansky výrobca oficiálne predstavil svoj nový hypercar, nástupcu modelu LaFerrari. Vozidlo využíva hybridnú pohonnú jednotku V6 s výkonom 1 200 k.

Problémy s dopytom po elektromobiloch, príde o prácu 3 000 zamestnancov

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Problémy s dopytom po elektromobiloch sú zdrojom úsporných opatrení v skupine Volkswagen. Skupina si už niekoľko mesiacov uťahuje opasky a znižuje výdavky. Bude medzi dvoma…

Ďalší čínsky gigant plánuje vtrhnúť do Európy

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť GAC, jeden z najväčších výrobcov automobilov v Strednom kráľovstve, sa chystá dobyť Európu. Tvárou v tvár sankčným clám na čínske elektromobily konglomerát zvažuje tzv.…

Spoločnosť MG predstavila nové elektrické SUV, ktoré nahradí model ZS EV. Kedy sa MG ES5 dostane na európsky trh?

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť MG predstavila v Číne náhradu za elektrickú verziu SUV ZS. Očakáva sa, že nový MG ES5 sa dostane do Európy a na ďalšie svetové…

Dobrodružstvo, na ktoré nikdy nezabudnete

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Od fjordov Nórska a Islandu až po talianske pobrežie Amalfi a kaňony francúzskych riek - každý si tu nájde niečo pre seba. Pozývam vás na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov