Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčový rezeň Belvedere u mňa doma prekonal klasiku. Na večeru si už nepýtajú „klasický bravčový rezeň“

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172). Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je...

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172).

Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je skutočnou pastvou pre zmysly. Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere? Tento recept vám nebude robiť žiadne ťažkosti.

Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere?
Foto: shutterstock/Chatham172

Mnohí z nás si nevedia predstaviť obed alebo večeru bez kúska mäsa na tanieri. Hoci sú bravčové rezne klasikou slovenskej kuchyne, ktorá sa často objavuje na našich stoloch, niekedy sa oplatí trochu experimentovať. Ak nemáte nápad na jedlo alebo chcete vyskúšať niečo nové, pripravte rezne na spôsob Belvedere. Keď ich budete podávať, vaša rodina bude ohromená.

Ako pripraviť dokonalé bravčové rezne v štýle Belvedere? Namiesto bravčového karé použite iné mäso

Príprava rezňov na spôsob Belvedere je veľmi jednoduchá a nevyžaduje si žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Ide o klasické jedlo, ktoré vďaka obaleniu a vyprážaniu získa zlatistú, chrumkavú kôrku, zatiaľ čo mäso zostane vo vnútri šťavnaté. Potrebné ingrediencie:

  • pol kilogramu bravčovej krkovičky,
  • 60 g hladkej múky,
  • 100 g strúhanky,
  • 2-3 vajcia,
  • strúčik cesnaku,
  • pohár mlieka,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • repkový olej na vyprážanie.

TIP! Prečo nepoužívame bravčové karé? Bravčová krkovička je vďaka vyššiemu obsahu tuku šťavnatejšia a jemnejšia. Okrem toho si pri dlhšej tepelnej úprave dlhšie zachováva svoju chrumkavosť a nevysušuje sa ako bravčové karé.

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité.
Foto: shutterstock/aomas


Aké je poradie pečenia rezňov na spôsob Belvedere? Pri obaľovaní neurobte chybu

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité, pretože múka pomáha vajíčku rovnomerne priľnúť k mäsu a strúhanka vytvára chrumkavú a zlatistú kôrku. Ak by sme niektorý z týchto krokov vynechali, strúhanka by sa nemusela prilepiť a rezne by stratili svoju ideálnu štruktúru. Teraz, keď sme si tento bod objasnili, pustime sa do prípravy mäsa.

  1. Bravčovú krkovičku najprv dôkladne opláchnite a potom ju dôkladne osušte papierovou utierkou. Mäso nakrájajte na hrubé plátky s hrúbkou asi 1-1,5 cm. Každý plátok jemne naklepte tĺčikom, ale s citom. Chceme, aby rezne boli mäkké a jemné, ale nie príliš tenké. Prenesieme ich do misy s mliekom a prelisovaným cesnakom na 10 minút.
  2. Keď je mäso hotové, osušíme ho papierovou utierkou, rezne z oboch strán posypeme soľou a korením a necháme ich chvíľu prejsť vôňou korenia. Ak máte chuť trochu experimentovať, pridajte svoje obľúbené bylinky – trochu rozmarínu alebo tymiánu môže chuť pokrmu dokonale zvýrazniť.
  3. Teraz je čas na obalenie. Pripravte si tri taniere: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Každý rezeň najprv obalíme v múke, potom ho namočíme do vajíčka a nakoniec ho pevne obalíme v strúhanke. Jemne pritlačte, aby strúhanka dobre priľnula k mäsu.
  4. Na panvici rozohrejte olej a rezne opekajte na miernom ohni, kým nie sú z oboch strán krásne zlatisté.
  5. Hotové rezne preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Takto budú ľahšie a zachovajú si chrumkavú kôrku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Klobásy dedka Jožka. Plnil ich do pohárov a urobil niečo dôležité. Bolo to chutné celé mesiace

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Znížite si hladinu cukru a zrýchlite metabolizmus. Stačí jedna čajová lyžička do kávy

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/worradirek). Mnoho ľudí si nevie predstaviť ráno bez kávy, ktorá vás v okamihu postaví na nohy. O jej pozitívnych…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Tri prísady, 10 minút a máte pokoj. Jemne votrite a sledujte, ako mizne pleseň

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bangkoker). Plesne v kúpeľni alebo kuchyni nie sú len estetickým problémom, ale aj zdravotným rizikom. Našťastie nemusíte míňať majetok…

Skoncujte s únavným škrabaním okien. Tu je návod, ako sa zbaviť námrazy z vášho auta

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Screenshot/YouTube). Jesenné rána nás môžu zaskočiť, najmä motoristov, keď čelné sklá áut pokrýva hrubá vrstva námrazy alebo ľadu. Tradičné…

V novembri takto rozmaznávajte maliny. O rok vyrastú s množstvom plodov

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grandpa). Vlastné pestovanie malín vám umožní vychutnať si chuť lahodného ovocia z vlastnej záhrady. Aby však bolo plodné, musíte…

Auto Trendy

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Objavte slobodu bez káblov: Displej pre motorku, ktorý vám spríjemní každú jazdu!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Displej EVKEY prináša technológie Android Auto a Apple CarPlay na vašu motorku jednoduchým a praktickým spôsobom. Je tiež vodotesný a prachotesný.

Robot zvyšujúci pevnosť konštrukcie sa presadil v mokrom betóne

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Keď si väčšina z nás predstaví čerstvo vyliaty betón, predstaví si materiál, ktorý by sa mal nechať vyschnúť čo najhladšie. Nový kolesový robot však jazdí…

Šokujúca pravda: Mikrovozidlá sú na cestách nebezpečnejšie než si myslíte!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mikrovozidlá neabsolvujú tradičné nárazové testy, keďže ich typové schválenie to nevyžaduje. Napriek tomu, výsledky ukazujú, že kolízia s deformovateľnou prekážkou pri rýchlosti 45 km/h môže…

Európske tradície zlomené: Prečo nový Mercedes CLA prichádza s čínskym motorom?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Najnovšia generácia modelu Mercedes CLA prichádza s revolučným hybridným systémom, ktorý kombinuje spaľovací a elektrický pohon. Čo však vzbudzuje pozornosť, je skutočnosť, že nemecký gigant…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov