20.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Burakova).
Nemáte nápad na večeru? Alebo vás nudia bravčové rezne a fašírky? Prekvapte svoju rodinu a cez víkend podávajte kuracie stehná v karameli. Zvonka dokonale hnedé, vnútri šťavnaté a jemné. Vynikajúce!
Hydina je jednou z najobľúbenejších a najuniverzálnejších možností, keď si máme vybrať mäso na večeru. Je rýchle na prípravu a hodí sa takmer ku každej prílohe. Jedným z najzaujímavejších a veľmi chutných návrhov sú stehná v karameli. Jemné hydinové mäso sa dokonale spája s výraznou glazúrou a je také mäkké, že sa samo oddeľuje od kosti.
Kuracie stehná pečené v karameli. Recept na chutnú večeru pre celú rodinu
Ak máte radi jednoduché, ale pôsobivé jedlá, tento recept vás určite osloví. U nás doma sa vždy pripravovalo kuracie mäso v rôznych glazúrach, ale karamelová poleva je určite moja najobľúbenejšia.
Budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 8 kuracích stehien,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 4 lyžice cukru,
- 4 PL oleja,
- 4 PL maggi,
- 1 čajová lyžička soli,
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky.
Ako sa vyrába karamel z cukru? Bude vám to trvať len chvíľu
Čas prípravy je jedna hodina, z toho 45 minút na dusenie mäsa.
Začnite prípravou karamelu. Do rozpálenej panvice nasypte 4 polievkové lyžice cukru a zahrievajte na miernom ohni, kým sa kryštáliky nezačnú rozpúšťať a hnednúť. Robte to bez miešania.
Teraz je čas na zvyšok:
- Do karamelu pridajte olej, maggi, papriku a soľ.
- Cesnak prepasírujte cez lis a pridajte ho do panvice.
- Celé to premiešajte, aby sa všetky prísady pekne spojili. Zmes by mala byť hustá a takmer sa lepiť na lyžicu.
- Na glazúru položte kuracie stehná.
- Mäso prikryte pokrievkou a na miernom ohni dusíme 45 minút. Každých 10 minút stehná otočte.
TIP! Keď cukor získa jantárový odtieň, môžete pridať 20 g masla. Ak chcete slaný karamel, použite slané maslo alebo pridajte trochu soli.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Klobásy dedka Jožka. Plnil ich do pohárov a urobil niečo dôležité. Bolo to chutné celé mesiace
Vyzerá to skvele a za pár okamihov je to preč. Mäkké mäso je jedna vec, ale dôležitá je omáčka
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.