20.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/allstars).
Hľadáte nápad na polievku ideálnu do jesenného chladu? Kapustová polievka zo sladkej kapusty bude ideálnym riešením. Je chutná, hrejivá a sýta. A jej príprava je naozaj rýchla a jednoduchá. Neveríte tomu? Vyskúšajte si ju sami.
Kapustová polievka je skvelou voľbou na večeru, najmä na jeseň a v zime. Ako ju pripraviť? Napriek zdaniu je to naozaj jednoduché, a preto sa často obraciam na tento recept, keď nemám nápad na hrejivé jedlo. Pozrite si náš recept. Určite nebudete ľutovať.
Čo pridať do sladkej kapustovej polievky? Dôležité je aj mäso
Na prípravu polievky z bielej kapusty budete potrebovať tri druhy mäsa – slaninu, surové rebrá a údené rebrá. Okrem toho je dôležitá aj zelenina vrátane kapusty (bielej kapusty a trochu kyslej kapusty na dochutenie), ako aj korenie. Ktoré? Pozrite si kompletný zoznam ingrediencií.
Ingrediencie na polievku z bielej kapusty:
- biela kapusta – polovica veľkej hlávky,
- kyslá kapusta – štvrť kilogramu,
- surové rebrá – pol kilogramu,
- údené rebrá – rovnako ako surové rebrá,
- slanina – štvrť kilogramu,
- zemiaky – niekoľko stredne veľkých,
- zelenina – mrkva, petržlen (koreňový) a zeler,
- cibuľa,
- cesnak – niekoľko strúčikov,
- korenie – majorán, bobkový list, nové korenie,
- soľ a korenie podľa chuti.
Polievka zo sladkej kapusty. Príprava je naozaj jednoduchá
Prípravu kapustovej polievky začnite ošúpaním a nakrájaním zemiakov a zeleniny. Potom nakrájajte kapustu a trochu vyžmýkajte kyslú kapustu, ale šťavu si nechajte. Rebierka rozdeľte na menšie kúsky, vložte do studenej vody a priveďte do varu. Pridajte zeleninu, nové korenie a bobkový list. Pokračujte vo varení.
Nakrájajte aj slaninu a rozpustite ju na suchej panvici, potom pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte. Potom pridajte kyslú kapustu.
Celé to smažte asi 10 minút. Zároveň k variacemu sa mäsu a zelenine pridajte zemiaky a bielu kapustu. Teraz ich podľa chuti okoreňte korením a soľou. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte do polievky opečenú slaninu s cibuľou a kyslú kapustu. Neprestávajte variť. Keď je kapusta mäkká, pridajte šťavu. Kapustová polievka je hotová. Podávajte ešte horúcu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.