20.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Peter Bocklandt).
Chlebíkovú nudu možno ľahko prelomiť. Skvelým nápadom na spestrenie sú nátierky. Môžu byť vyrobené z mnohých ingrediencií, napríklad z tvarohu, vajec, cíceru, bôbov alebo fazule. Mojou obľúbenou je v poslednom čase nátierka z tuniaka. Vyniká svojou chuťou a pikantnou vôňou.
Tuniak je dravá oceánska ryba s červeným mäsom, cenená v Európe, Amerike a Ázii. Japonci ho milujú v suši, zatiaľ čo u nás často siahame po tuniakovej konzerve. Táto ryba je bohatá na vitamíny A, D a E, ako aj na kyseliny omega-3, bielkoviny a vitamín PP. Tuniak sa výborne hodí do teplých aj studených jedál a pri príprave nátierok na chlieb môžete experimentovať s rôznymi chuťami a popustiť uzdu fantázii.
Čo je skvelé jesť na raňajky? Mierne pikantná tuniaková nátierka
Táto nátierka na chlieb je ideálna pre ľudí, ktorí si radi pripravujú rýchle a chutné jedlá. Tuniaková nátierka je mimoriadne univerzálna. Môžete ju použiť nielen ako prílohu na chlieb, ale aj ako prísadu do zelených šalátov alebo ako plnku do rôznych občerstvení. Prísady sú jednoduché a pravdepodobne ich nájdete vo svojej špajzi. Čo budete potrebovať?
- Tuniak v konzerve (približne 150 g).
- Majonéza: 2-3 PL.
- Horčica: 1 polievková lyžica.
- Cibuľa: 1 malá, nasekaná.
- Zelené čili: 1 serrano paprička (alebo iná, v závislosti od preferovanej pálivosti).
- Koriander: 2-3 PL čerstvých listov (ak nemáte radi koriander, môžete ho nahradiť petržlenovou vňaťou).
- Soľ a korenie: podľa chuti.
Ako pripraviť nátierku z tuniaka z konzervy? Skvelý spôsob, ako spestriť svoj každodenný jedálny lístok
Príprava tuniakovej nátierky má len 4 kroky. Nemusíte teda stráviť príliš veľa času výrobou nátierky, ktorá nemá konkurenciu medzi rybami.
- Otvorte konzervu s tuniakom a nechajte z nej odtiecť prebytočnú šťavu.
- V miske zmiešajte tuniaka s majonézou a horčicou.
- Pridajte cibuľu, nakrájanú chilli papričku a koriander. Dochuťte soľou a korením.
- Všetky prísady dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká hmota.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Klobásy dedka Jožka. Plnil ich do pohárov a urobil niečo dôležité. Bolo to chutné celé mesiace
Expresný trojzložkový šalát, keď sú za dverami neohlásení hostia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.