20.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto).
Asi každý z nás by chcel, aby každý nadšene reagoval na naše varenie. Poďakovanie, žiadosť o ďalšiu porciu ako aj žiadosť o recept – to je to, čo by sme chceli dostať. Pri tejto večeri sa to môže stať. Urobte ju pri najbližšej príležitosti a zistite to.
Rozmýšľali ste niekedy nad tým, čo by ste museli uvariť, aby každý začal chváliť vaše jedlo? Takáto myšlienka ma napadla a rovnako rýchlo, ako prišla, som našla aj odpoveď. Našla som recept, ktorý očaril nielen mňa, ale aj mojich blízkych, a navyše vyvolal aj prekvapenie. Kto by si totiž pomyslel, že obyčajná ryba môže na tanieri spôsobiť toľko vzrušenia. Napriek tomu je treska v chrenovej omáčke skutočným kulinárskym skvostom. Ani by ste nečakali, aký je tento recept jednoduchý. Jemnosť bieleho mäsa s ostrosťou chrenu vytvárajú kombináciu, pri ktorej budete skákať od radosti.
Nenechajte sa oklamať vzhľadom – príprava tohto pokrmu nie je čierna mágia. Stačí len trochu trpezlivosti a jednoduché ingrediencie, aby ste toto jedlo vyčarili na svojom tanieri. Chcem tiež upokojiť tých, ktorí nemajú v kuchyni veľa skúseností. Nemusíte sa obávať, pretože kroky prípravy tresky sú také triviálne, že ich zvládnete so zatvorenými očami.
Recept na tresku v chrenovej omáčke
Ingrediencie:
- 4 filety z tresky,
- 4 lyžičky citrónovej šťavy,
- 3 lyžice masla,
- 1 PL pšeničnej múky,
- 150 ml mlieka,
- 150 ml bujónu,
- 2 PL strúhaného chrenu,
- soľ a korenie podľa chuti,
- granulovaný cesnak,
- nasekaná petržlenová vňať na posypanie.
Spôsob prípravy:
- Rybu z oboch strán posypte soľou, korením, granulovaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Aby ryba nasiakla arómou, dôkladne ju potrite korením a nechajte niekoľko minút odležať.
- Zapekaciu misu vymažte maslom a vložte do nej rybu. Pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Na zvyšnom masle opražíme múku, potom prilejeme studené mlieko a vývar. Všetko spolu premiešajte a varte, kým omáčka nezhustne. Nakoniec pridajte chren a všetko podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Vzniknutou omáčkou zalejte rybu a pečte ju odkrytú približne 20-30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- Potom rybu vyberte a podávajte s obľúbenými prílohami, výborne sa hodí k pečeným zemiakom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.