22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova).
Zdalo by sa, že palacinky sa dajú pripraviť len jedným spôsobom. Hovoríme, samozrejme, o klasickej forme, t. j. o zrolovanej palacinke, ktorej stred je naplnený domácim džemom. Nedávno som však dostala nápad, že môžete skombinovať 3 rôzne náplne. Vyskúšala som to a vyšlo to naozaj chutne.
Výroba palaciniek nie je pre nikoho zložitá vec. Ich recept je jednoduchý a náplne už máte doma. Dajú sa však trochu obmieňať, stačí trochu kreativity a ochoty. Ak teda hľadáte nápad na rýchle a chutné palacinky, tieto grilované trojuholníky budú hitom! Kombinácia niekoľkých rôznych náplní – arašidového masla, džemu a čerstvých malín – v jednej palacinke spôsobuje, že každé sústo chutí inak. Preloženie palacinky do trojuholníka a ľahké opečenie na grile jej dodá extra chrumkavosť a teplú štruktúru. Ideálne na raňajky, desiatu alebo ako zákusok.
Dôležité je, že s náplňami môžete experimentovať! Skúste napríklad čokoládový krém, ricottu s medom, čerstvé ovocie alebo syr a špenát, ak máte chuť na slanú verziu. Je to recept, ktorý môžete ľubovoľne upravovať podľa toho, čo máte v chladničke.
Recept na grilované palacinky
Ingrediencie:
- šálka múky,
- 2 vajcia,
- pohár mlieka,
- pol pohára perlivej vody,
- štipka soli,
- lyžica oleja (na cesto),
- arašidové maslo,
- ovocný džem (napr. jahodový),
- čerstvé maliny, mierne roztlačené,
- maslo na smaženie.
Spôsob prípravy:
- Začnite prípravou palaciniek. V miske zmiešajte preosiatu múku, vajcia, mlieko, perlivú vodu, soľ a olej, kým nevznikne hladké, homogénne cesto. Odstavte na 10 minút a potom palacinky smažte na rozpálenej maslom vymastenej panvici do zlatista z oboch strán.
- Keď sú palacinky usmažené, každú z nich narežte na jednej strane od stredu k okraju. Položte ich na plocho a na tri rôzne štvrtiny rozložte rôzne náplne. Na jednu štvrtinu dáme arašidové maslo, na druhú ovocný džem a na tretiu zľahka rozdrvené maliny.
- Teraz je čas palacinky zložiť. Začnite skladať štvrtinou s arašidovým maslom. Preložte ju cez štvrtinu s džemom, potom tieto dve položte na malinovú stranu, kým nevznikne trojuholník.
- Takto zložené palacinky vložte do domáceho grilu alebo sendvičovača. Grilujte niekoľko minút, kým nie sú palacinky ľahko opečené a teplé v strede.
- Podávajte ich horúce, hneď ako ich vyberiete z grilu. Vrch môžete posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť šľahačkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tieto koláčiky sú ešte lepšie ako tie škoricové. Robím ich každý víkend
Vezmite si múku, tvaroh a pár drobností. Len za pár minút pripravíte hŕbu jemných lievancov
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.