22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elvie Lins).
Bravčové rezne sú klasikou slovenských večerí a všetkých druhov osláv. Recept je, samozrejme, triviálny, ale aby boli rezne skutočne chutné, musíte sa o mäso náležite postarať. Pomôže vám marináda. Mlieko nechajte v chladničke – iný výrobok bude fungovať oveľa lepšie.
Bravčové rezne sú klasikou slovenskej kuchyne, a hoci sa inšpirovala viedenským rezňom, treba povedať, že bravčový rezeň má v srdciach mnohých Slovákov osobitné miesto. Recept na bravčový rezeň je banálny – vyklepané plátky mäsa sa opečú a usmažia dozlatista. Niekedy však bravčové rezne vyjdú tvrdé a jednoducho nechutné.
Samozrejme, často to závisí od druhu mäsa, ale vždy je dobré rezne vopred marinovať. Mnohí ľudia mäso vopred namáčajú do mlieka. Kedysi som to robila aj ja, kým som neobjavila lepší spôsob. Namiesto toho, aby som bravčové rezne namáčala do mlieka, namáčam ich do cmaru. Mäso je potom jemné, chrumkavé a bez charakteristického, niekedy nepríjemného pachu bravčového mäsa.
Bravčové rezne. Urobím ich takto a každý si dá ešte jednu porciu navyše
Ingrediencie:
- niekoľko plátkov bravčovej panenky alebo karé nakrájané na kúsky,
- 1 väčšia cibuľa,
- 500 ml prírodného cmaru,
- 3 vajcia,
- pšeničná múka,
- strúhanka,
- soľ a korenie podľa chuti,
- masť na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Do misky vložte naklepané plátky bravčového mäsa. Cibuľu nakrájajte nadrobno a rozložte ju okolo mäsa. Mäso zalejte cmarom a pridajte štipku soli a korenia. Potom to celé vložte na niekoľko hodín do chladničky – alebo na noc.
- Keď je mäso dostatočne namarinované, vyberte ho z chladničky, mierne ho očistite, ale nevysušujte – zvyšky marinády zvýšia jeho chuť. Nezabudnite tiež nechať mäso chvíľu na pulte, aby dosiahlo izbovú teplotu.
- Teraz je čas na obalenie. Plátky bravčovej panenky zľahka osolíme a okoreníme z oboch strán, potom ich obalíme najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a strúhanke. Možno budete chcieť zdvojnásobiť množstvo strúhanky.
- Na panvici rozohrejte veľké množstvo bravčovej masti. Potom na ňu položte rezne a na miernom ohni ich smažte z oboch strán dozlatista. Podávajte ihneď po usmažení – najchutnejšie sú rezne priamo z panvice.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.