23.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Seva_blsv).
Taliani, ako nikto iný na svete, chápu, že v kuchyni „viac“ nie vždy znamená „lepšie“. Niekedy stačí, aby sa tri kvalitné ingrediencie skombinovali v správnom pomere a vznikne pokrm, ktorý bude vyhlásený za najlepší na svete. A tento titul si udrží dlhé roky. Prečítajte si, ako pripraviť fettuccine Alfredo.
Fettuccine Alfredo – ingrediencie. Ktoré cestoviny si vybrať?
Pri receptoch s niekoľkými ingredienciami je kvalita vybraných výrobkov ešte dôležitejšia. V tomto prípade môžeme povedať, že základom pokrmu je maslo, syr a cestoviny.
Na prípravu fettuccine Alfredo budete potrebovať:
- 200 g masla,
- 300 g parmezánu,
- 400 g cestovín,
- muškátový oriešok,
- soľ,
- čierne korenie.
Pre mnohých ľudí je kľúčovým problémom výber cestovín na tento recept. Veď aj recept si vyžaduje „fettuccine“, klasické vaječné cestoviny v tvare dlhých a úzkych stužiek – charakteristických pre kuchyňu z oblasti Ríma. Tí, ktorí sa neboja porušiť tradíciu, ich môžu nahradiť obyčajnými tagliatelle.
Ako pripraviť cestoviny Alfredo?
- Začnite varením veľkého množstva vody (minimálne 4 litre na 400 g cestovín) a včas ju osoľte, aby ste nepoškodili hrniec. Cestoviny uvarte al dente podľa údajov na obale.
- Maslo nakrájajte na menšie kúsky a vložte do misky. Urobte to v dostatočnom predstihu, aby nebolo studené, ale mierne mäkké.
- Uvarené cestoviny preložte kliešťami do misky s maslom. Neceďte ich, má v nich zostať trochu vody. Cestoviny s maslom miešajte, kým sa maslo nerozpustí.
- Pridajte parmezán, všetko spolu premiešajte a pridajte trochu vody z varenia, aby vznikla krémová omáčka.
- Nakoniec ochuťte fettuccine Alfredo čerstvo mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Vychutnajte si jedlo!
Odkiaľ pochádza názov fettuccine Alfredo?
Názov „fettuccine Alfredo“ pochádza od talianskeho kuchára Alfreda di Lelio, ktorý toto jedlo vytvoril začiatkom 20. storočia (pravdepodobne v roku 1914). Podľa ľudovej verzie Alfredo pripravil tieto cestoviny pre svoju manželku, ktorá mala po pôrode zdravotné problémy a potrebovala ľahké, ale výživné jedlo. Alfredo pripravil jednoduché jedlo pozostávajúce z plochých cestovín (fettuccine) s maslom a parmezánom, ktoré spolu vytvorili krémovú omáčku. Toto jedlo si obľúbili americkí turisti, najmä po tom, čo hollywoodske hviezdy Mary Pickfordová a Douglas Fairbanks navštívili Alfredovu reštauráciu v Ríme a po návrate do Spojených štátov recept rozšírili. Jedlo sa tak stalo celosvetovo známym pod názvom „fettuccine Alfredo“.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takto pripravujem len bravčové rezne. Sú šťavnaté a jemné, je to vďaka tomuto triku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.