24.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Čo robíte, keď máte chuť na jablkový koláč k rannej káve, ale nemáte ho? Mám skvelý nápad, ktorý zvládnete pripraviť za pár chvíľ. Uspokojí vašu chuť a poskytne vám recept, ktorý budete často používať. Odkedy ho poznám, viem, že nemusím strácať čas miesením cesta.
Niekedy dostaneme chuť na chutný a sladký dezert, ale nechce sa nám ho pripravovať. V takejto situácii môžeme zájsť do obchodu alebo cukrárne a uspokojiť svoje potreby tam. Ale čo ak nemáme ani takúto možnosť? Potom je najlepším riešením pripraviť niečo jednoduchšie, ale rovnako chutné. Dnešný recept je toho skvelým príkladom. To, čo z neho vznikne, pre niektorých chutí ako obľúbené pečivo, a to jablkový koláč. Dá sa pripraviť na raňajky, večeru alebo rýchle občerstvenie.
Pravdepodobne si kladiete otázku, na čo sa môže podobať koláč, ktorého výroba si vyžaduje len toľko času a starostlivosti. Nebudem vás už dlhšie napínať a prezradím, že je to „omeleta“ jabĺk. Spodná časť je veľmi jemná a ľahká, zatiaľ čo vrchná časť je aromatická a plná chuti. Kombinácia jabĺk s omeletou vás odrovná a vôňa sa vznáša po celom dome.
Recept na „jablkovú omeletu“
Ingrediencie:
- jedno stredne veľké jablko,
- 2 vajcia,
- čajová lyžička cukru,
- lyžička vanilkového cukru
- pol čajovej lyžičky škorice,
- 3 lyžičky pšeničnej múky,
- maslo na pečenie.
Spôsob prípravy:
- Na panvici rozohrejte lyžicu tuku podľa vlastného výberu.
- Jablko dôkladne umyte, ošúpte a odstráňte jadrovník. Ovocie nakrájame na plátky, vložíme do misy a zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou.
- Pripravené jablko vložte do panvice s horúcim tukom a niekoľko minút ho opekajte. Keď jablko zmäkne, vyberte ho z panvice.
- Teraz je čas pripraviť si ostatné prísady. Oddeľte bielka od žĺtkov a vyšľahajte ich s vanilkovým cukrom pomocou mixéra do tuhej peny. Keď majú bielka správnu konzistenciu, pridajte žĺtky a všetko spolu premiešajte.
- Nakoniec prisypte preosiatu múku a opäť všetko spojte. Konzistencia by mala byť homogénna.
- Zmes prelejte na panvicu, na ktorej ste predtým piekli jablká. Smažte ju z oboch strán dozlatista. Po opečení preložte na tanier a obložte opečenými jablkami. Podávajte s ďalšími prísadami podľa potreby. Vychutnajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Až 3 plnky a grilovanie pred podávaním. Také palacinky ste ešte v živote nejedli
Český koláč podľa receptu mojej mamy. Doslova sa rozplýva v ústach
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.